MoGwAy Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczace mozliwosci udostepniania netu: jakie mam warunki: - jest sobie siec osiedlowa ( 2 bloko ) - kazdy blok ma swoj swich - switche z blokow sa polaczone do serwera ktory udostepnia internet - mieszkancy uzyskuja ip (dhcp) i poprzez mac jest przydzielana przepustowosc na necik potrzeba - poniewaz administrator poblokowal mozliwosc 2 dhcp z wlasna klasa ip w obrebie lanu i ewentualnie jak ktos ma konkurencyjny necik udostepnic innym. pytanie czy da sie zrobic tak zeby np. Ja wykupuje internet >podlaczam router (z clonem MAC), nastepnie Ci co chca lacza sie do routera (VPN- moj staly ip) i nastepnie router udostepnia im moj net. Jakie router powinienem wybrac zeby to zrobic, moze da sie to zrobic innaczej (nie moge miec 24h kompa wlaczonego) Myslalem o Linksys wag54G ( on tam ma do 5 klientow VPN) ale nie moge znalezc instrukcji co tak naprawde ten router obslubuje. Prosze o podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 hm...... ale i tak bedziesz do wykrycia ^^ kazdy kompik mozna looknac w LANie i nie tylko chyba za duzo ryzykujesz zwykle badanko wystarczy bedziesz musial pewnie forwarding zrobic i co? :DDDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoGwAy Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 hm...... ale i tak bedziesz do wykrycia ^^ kazdy kompik mozna looknac w LANie i nie tylko chyba za duzo ryzykujesz zwykle badanko wystarczy bedziesz musial pewnie forwarding zrobic i co? :DDDD Jesli bedzie podlaczenie do routera klientow VPN- IPsec to co moga zaobaczyc sieczke. Moze ktos wie jakiego routerka moge uzyc - tylko taniego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 sorka moze sie zle wyrazilem ale to niewazne chodzilo mi o to ze admin bedzie wiedzial ze dzielisz lacze i tyle a jesli chodzi o router i VPN looknij tutaj ( za duzo pisania ) http://www.tomshardware.pl/network/20030612/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackangel Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 ZObaczy że masz inny TTL i papa po necie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 sa routerki ktore i z tym dada sobie rade np: -->Asmax Ar-804gu. ale jest kilka innych sposobow i nic nie wymyslisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...