wąhol Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 mam takie pytanie bo wiem ze mnżnik zależy od procesora i jak doczytalem gdzieś ze napięcie też wieć czy jak bym wymienił procka pod tą płytę z semprona 3300+ na jakiegos atlona to by coś zmieniło??teraz max napięcie jakie moge dać na proca to 1,550V i max podkręcenie 10X235 bo przy 10x240 po jakimś czasie się wyłańcza!!poprosił bym o jakomś rade!!zgóry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 :mur: :mur: :mur: poczytaj troche to o tej płycie....max napięcie na tej mobo to 1,55v. Nie opłaca sie zmienić sempa na A64 bo to jest w sumie mały przyrost....zmień pł. główną i podkręć go bardziej....polecam DFI, ABIT, EPOX :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 to jaką mi proponujesz na ten sprzęt żebym niemusiał nic innego wymieniać chodzi mi tu o karte graficzną może być na DDRam 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 jakie DDRam 2? masz płyte pod DDR i tego sie trzymaj, powiedz może jakie masz ustawienia w biosie, bo problemy z kręceniem nie muszą być na 100% od proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 niema problemu z podkręcaniem tylko niemoge dać już większego napięcia na proca by był stabilny jak przekrocze 2.35GHz czyli da się na tej płycie podkręcić o 20%!!chodziło mi na jaką AdamekSOS mi proponuje płyte bez wymiany procka i karty graficznej a DDR mam i tak kiepskie więc chce je wymienic więć może to być już na DDRach 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) @Arczi- jemu chodziło o grafe na układach z ddr2 :P Dobra karta to Geforce 6600GT ew kup 6800GS i ją podkręcisz :D coś jeszcze będziesz zmieniał ?? mobo zmieniasz?? EDIT: a właśnie....robiłeś update biosu?? bo słyszałem że te płyty bez najnowszego biosu cos sobie kiepsko radzą :D Edytowane 5 Stycznia 2006 przez AdamekSOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 wymieniłem BIOS na 1010 na plycie glownej...zrobilem blad bo chce wymienic plyte glowna a karte chce zostawic bo ta jest dobra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 spox....tylko jest jeden kłopot z tym że na socket 754 to chyba nie ma żadnej dobrej płyty która ma pci-express :/ może ktoś wie jaka jest dobra mobo na ten socket? nie masz możliwości wymiany tego proca na wersje s.939?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Wątpię, aby napięcie 1,55V było tu hamulcem, raczej coś w biosie masz nie tak ustawione. Na 1,55V semprony 754 robią średnio 2,6 ghz. Zmniejsz mnożnik na najniższy (bo na 3300+ można) i kręć dalej, a będzie wiadomo, czy przypadkiem ustawienia na płycie nie stopują. Edytowane 5 Stycznia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 WDK napisał(a): Wątpię, aby napięcie 1,55V było tu hamulcem, raczej coś w biosie masz nie tak ustawione. Na 1,55V semprony 754 robią średnio 2,6 ghz. to jest raczej logiczne....jego blokuje płyta główna w o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 dobra pobawie sie z niższym mnożnikiem i dam znac...procka tez moge wymienic tylko zeby karta dzialala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) większe htt nic ci nie da w postaci przyrostu wydajności na procku tylko jak podkręcasz pamięc... EDIT: a tak pozatym to mogłeś zapytać w temacie o sempronie albo o asusie.. ASUS Sempron napisz do admina o zamknięcie tematu i popytaj w tych tematach....pozdro :) Edytowane 5 Stycznia 2006 przez AdamekSOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 czyli grafa noe to tu pewnie bedzie kicha bo jakos niemoge ich podkrecic bo sa do du..chodza na fabrycznych ustawieniach i jak zmieniam na cos innego to sie dziwnie komp zachowuje lub sie wcale niewlancza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Nie rozumiecie mnie. Większe HTT z niższym mnożnikiem stosuje się tylko, ażeby sprawdzić możliwości płyty (lub czy coś jest nie tak z ustawieniami), a nie żeby na tym cały czas działać. Edytowane 5 Stycznia 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 to czyli jak mi zalezy żeby coś wiecej osiągnąc to wymiana płyty i jak już to proca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) AdamekSOS napisał(a): spox....tylko jest jeden kłopot z tym że na socket 754 to chyba nie ma żadnej dobrej płyty która ma pci-express :/ może ktoś wie jaka jest dobra mobo na ten socket? nie masz możliwości wymiany tego proca na wersje s.939?? Taaa wcale nie ma dobrej płyty...EPoX z mojego siga, DFI Infinity, GB K8NE to sa złe płyty? ;| @wahol - jaką masz temperature na tym sempronie? na 2.4ghz to on powinien bez problemu isc na lekko podniesionym napięciu.... Edytowane 5 Stycznia 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) @grzesiu no chodziło mi o to że nie ma takiej naprawde super :D pozatym wszystkie maja tylko po 2 banki pamięci a w tej co ma są 3....no ale co do o/c to epox'a nie ma co porówywać do jego asus'a :P gigabyte jak gigabyte :P ja bym nie polecał :D @wąhol jak chcesz naprawde sie brać za o/c to musisz zmienić mobo i najlepiej to tego proca na wersje 939 :D Edytowane 5 Stycznia 2006 przez AdamekSOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 temperature mam jak włącze kompa 27-29 a w stresie max 40 przy 2.35GHz bo przy 2.4GHz komp chodzi ale jak pochodzi chwilke na max to się resetuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 może coś z tego wyciągniecue co mam nagrzebane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 wąhol napisał(a): może coś z tego wyciągniecue co mam nagrzebaneBardziej by się przydała informacja, jaki mnożnik HT ustawiłeś, jaki dzielnik pamięci, popróbuj także z command rate (1T/2T). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 może przy tym napięciu htt już jest za wysokie dla twojego proca....zwiększ napięcie i powiedz czy jest stabilny.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 to mam zmniejszyć czy zwiększyć??mam teraz ustawione na 1.550 na tych zdjęciach widać jak jest lub powiedzcie co mam wam pokazać by i przez jaki program Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnap86 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Jezeli sie nie bootuje to pewnie pamieci nie wyrabiaja, a jezeli sie resetuje sam, to za male napiecie na cpu. Co do wymiany, moj winchester 1.8@ 1.4 robi 2.4@1.5, wiec jak bys zmienial to powinno starczyc do lekkiego oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 najpierw to zwiększ napięcie na proca .....do odczytu napięcia, htt mnoznika itd jest cpu-z a do sprawdzenia stabilności Prime i SuperPI na próbce 16M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 przecież mówie ze mam napięcie na max 1.550 i więcej niemoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 a no fakt...sorki :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 2-2-2-11 [CAS,RAS,RAS to CAS,tRAS] 2-3-3-11 [CAS,RAS,RAS to CAS,tRAS] 2,5-3-3-11 [CAS,RAS,RAS to CAS,tRAS] próbowałem na te sposoby i moje pamięci siadały i wcale kompa nie włańczały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 już sam niewiem co jest nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 zmniejsz częstotliwość Hyper Transport Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wąhol Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 na jaka mam 1x, 2x, 3x, 4x. aktualnie teraz mam na 4x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...