Skocz do zawartości
wąhol

Czego To Jest Wina?

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanie bo wiem ze mnżnik zależy od procesora i jak doczytalem gdzieś ze napięcie też wieć czy jak bym wymienił procka pod tą płytę z semprona 3300+ na jakiegos atlona to by coś zmieniło??teraz max napięcie jakie moge dać na proca to 1,550V i max podkręcenie 10X235 bo przy 10x240 po jakimś czasie się wyłańcza!!poprosił bym o jakomś rade!!zgóry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: :mur: :mur: poczytaj troche to o tej płycie....max napięcie na tej mobo to 1,55v. Nie opłaca sie zmienić sempa na A64 bo to jest w sumie mały przyrost....zmień pł. główną i podkręć go bardziej....polecam DFI, ABIT, EPOX :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niema problemu z podkręcaniem tylko niemoge dać już większego napięcia na proca by był stabilny jak przekrocze 2.35GHz czyli da się na tej płycie podkręcić o 20%!!chodziło mi na jaką AdamekSOS mi proponuje płyte bez wymiany procka i karty graficznej a DDR mam i tak kiepskie więc chce je wymienic więć może to być już na DDRach 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Arczi-

jemu chodziło o grafe na układach z ddr2 :P

Dobra karta to Geforce 6600GT ew kup 6800GS i ją podkręcisz :D coś jeszcze będziesz zmieniał ?? mobo zmieniasz??

EDIT:

a właśnie....robiłeś update biosu?? bo słyszałem że te płyty bez najnowszego biosu cos sobie kiepsko radzą :D

Edytowane przez AdamekSOS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpię, aby napięcie 1,55V było tu hamulcem, raczej coś w biosie masz nie tak ustawione. Na 1,55V semprony 754 robią średnio 2,6 ghz.

Zmniejsz mnożnik na najniższy (bo na 3300+ można) i kręć dalej, a będzie wiadomo, czy przypadkiem ustawienia na płycie nie stopują.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

większe htt nic ci nie da w postaci przyrostu wydajności na procku tylko jak podkręcasz pamięc...

EDIT:

a tak pozatym to mogłeś zapytać w temacie o sempronie albo o asusie..

ASUS

Sempron

napisz do admina o zamknięcie tematu i popytaj w tych tematach....pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spox....tylko jest jeden kłopot z tym że na socket 754 to chyba nie ma żadnej dobrej płyty która ma pci-express :/ może ktoś wie jaka jest dobra mobo na ten socket? nie masz możliwości wymiany tego proca na wersje s.939??

Taaa wcale nie ma dobrej płyty...EPoX z mojego siga, DFI Infinity, GB K8NE to sa złe płyty? ;|

@wahol - jaką masz temperature na tym sempronie? na 2.4ghz to on powinien bez problemu isc na lekko podniesionym napięciu....

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@grzesiu

no chodziło mi o to że nie ma takiej naprawde super :D pozatym wszystkie maja tylko po 2 banki pamięci a w tej co ma są 3....no ale co do o/c to epox'a nie ma co porówywać do jego asus'a :P

gigabyte jak gigabyte :P ja bym nie polecał :D

@wąhol

jak chcesz naprawde sie brać za o/c to musisz zmienić mobo i najlepiej to tego proca na wersje 939 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli sie nie bootuje to pewnie pamieci nie wyrabiaja, a jezeli sie resetuje sam, to za male napiecie na cpu. Co do wymiany, moj winchester 1.8@ 1.4 robi 2.4@1.5, wiec jak bys zmienial to powinno starczyc do lekkiego oc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi