blue66 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Witam! a mianowicie mam na wydaniu 1000 zl na ram myslalem o tych http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17387 teraz jade na 2x 512 kingstone 533mhz pytam czy pchac sie w te geile czy moze dokupc 2x512,a moze macie inna propozycje a wszystko pod ta plyte http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18797 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Mam Geil 2x512 z tej serii http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13259 Sprawują się bez zarzutu. Ładnie dają się podkręcić. Z domyślnych 4-4-4-12 uzyskałem 3-3-3-8. Trzeba tylko dać im troche więce V. Pracują na sprzęcie jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 ja też mam pamięci Geil tylko że 533, i chodzą u mnie na 614MHz przy 4-4-4-12 (nie patrzyłem niższych) i bewnie pójdą wyżej. Tyle że ja je kupywałem dość dawno i teraz bym brał tylko 2x1GB i 667MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Bierz Geil ultra działają super, ale podnieś trochę napiątko przy oc i będziesz zadowolony. :smile2: Edit Ładnie robią w dualu. Edytowane 12 Stycznia 2006 przez Arekservice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Witam. Bierz Geil ultra działają super, ale podnieś trochę napiątko przy oc i będziesz zadowolony. :smile2: Edit Ładnie robią w dualu. A po co ultra ? te polecone wyzej sa wystarczajace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blue66 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Witam! Juz postanowione biore te geile 2x1 g 667,ale mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie przez jakis czas mi zostana te kingstony 2x 512 533 i czy one moga pracowac razem z tymi geilami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 (edytowane) A po co ultra ? Mają lepsze timingi. Co do mieszania pamięci, zapnij 2 parkę jak się nie wykrzaczy na memteście będą działać (ponoć zwalnają kompa nieco -trzeba sprawdzić) Edytowane 17 Stycznia 2006 przez Arekservice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elrond Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Czy moze ktoś odpowiedziec jaka reala roznica bedzie miedzy tymi Gileami 2x1gb533 4-12-4-4 a 2x1GB667 4-12-4-4 a 2x1Gb533 3-8-3-3 ..itp Czy jest jakas reala odczuwalna roznica (np 10% ogolnej wydajnosci kompa, albo 5 klatek wiecej a jakiejs gierce) roznca ktora uzasadnialby kupno pamieci z wyzsza 667 lub z elpszymi timingai???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 teoretycznie moga pracowac z wyzszymi czestotliwosciami, OC sie klania ale nie spotkalem testu ktory by potwierdzil ze kompik w jakiejs aplikacji daje wiecej pary owszem w testach syntetycznych wychodzi lepiej ale roznice sa niewielkie samo krecenie RAMu na nic sie nie zda jesli chodzi o timigi to tez roznie bywa i czesto jeden egzemplaz pojdzie na nizszych ( tak jak drozszy model, ale zdazaja sie drozsze i teoretycznie szybsze kosci ktorych juz nie da sie podkrecic :P ( nawet dajac papu ponad norme ) duzo tez zalezy od plyty, zasilki procka, chipsetu jak widac nie jest to tak ze kupujesz drozsze, lepsze i juz masz wypasiony komp :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...