mlodafoka Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Mój config to: Athlon64 2800+ winfast 6600GT 128 agp 512 ram Asrock K8UPGRADE-NF3/A/AS neotec maximum 380W seagate 80GB 7200 Miałem wcześniej radeona 9100 i wszystko było ok. Kupiłem tego winfasta 6600GT i jak włączyłem kompa to w momencie logowania windowsa pojawiają mi się niebieskie pionowe paski na ekranie. Po zalogowaniu windows już wygląda normalnie, ale jak chcę zainstalować sterowniki to karty grafiki to mi się komp resetuje. Sprawdzałem też na zasilaczu 300W i to samo. Czy ktoś wie o co chodzi??? ps.mam już ochotę wywalić ten pier*****ny komp przez okno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 To wywal go. A teraz na poważnie, formatowałeś dysk po zmianie grafy, jeżeli nie to zrób to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodafoka Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Już formatowałem i to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonoj Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Widziałem coś podobnego u znajmoego na GF5700... Podczas ładowania Windowsa miał białe poziome linie... Winna była karta graficzna :( Po jej wymianie wszystko było już OK. Najlepiej sprawdź u kumpla dla pewności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodafoka Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Nie będę zaśmiecał forum i napisze w tym temacie. Kupiłem Winfasta 6600GT i okazało się że trafiłem na uszkodzony model :angry: więc oddałem go na gwarancji 06.01.2006 do sklepu w którym go kupiłem. Tam mi powiedzieli że karta była zamawiana z jeszcze innego sklepu. Dzisiaj (27.01.2006) poszedłem się zapytać czy już naprawili ją a gość mi mówi żebym najszybciej przyszedł za tydzień... lol. WARUNKI SERWISU: (...) 2. Reklamacje mymagające zbadania zasadności ich zgłoszenia i wykonania naprawy będą załatwione w terminie najdalej 14 dni roboczych od dnia przyjęcia sprzętu do naprawy, wymagające zaś sprowadzenia części do naprawy lub na wymianę odpowiednio przed upływem 21 dni roboczych. (...) Czyli to będzie tak: sklep=>sklep=>producent = 28 dni roboczych? Czekał już ktoś miesiąc na naprawę karty graficznej? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...