jac71 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 witam, mam taki problem- posiadam 2 komputery wyposarzone w WinXP oraz karty sieciowe. Komputer A jest komputerem głównym- do niego jest podłączona drukarka oraz neostrada. Udostępniłem na nim wybrane katalogi plików. Komputer B korzysta z internetu od komputera A. Udostępniłem wybrane katalogi także na tym komputerze. Interent działa prawidłowo na obu komputerach. Problem stanowi sieć. Komputer A widzi wszystkie pliki które udostępniłem. Natomiast komputer B nie widzi plików udostępnionych przez komputer A. Chciałbym, aby udostępnione pliki w komputerze A były widoczne na komputerze B oraz zebym mógł korzystać z drukarki na komputerze B, która jest podłączona do komputera A. Sprawdzałem pingi- wszystko ok - komputery się niby widzą. Taki błąd pojawia mi się, gdy korzystająć z komputera B -> moje miejsca sieciowe-> wyświetl komputery grupy roboczej: (grupa robocza jest taka sama) Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 jesli masz winde XP na 1 to tutaj cos troche wyjasnien jest jak nie pojdzie daj znac ---->>>>>http://infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=81 P.S. to nie wyczerpuje tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Mialem taki sam problem i skończyło się formatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djminner Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 jezeli chodzi o tego typu prombel to mialem cos podobnego. Udalo mi sie wyeliminowac "kreatorem sieci w domu lub malej firmie..." zrzucilem na dyskietke ustawienia sieci skopiowalem i dziala!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...