pr1nce Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Witam wczoraj dokupilem druga kosc Kingston 512/400mhz/cl3 do mojego kompa. teraz mam 1gb. lada dzien przesiadam sie na semprona64/s939 ktorego pragne :) podkrecic. Moje pytanie brzmi. Co sadzicie o tych pamieciach kingston, aktualnie chodza na 3-3-3-8 (sprawdzane everestem) Pytam, bo akurat na pamieciach to sie kompletnie nie znam... Wiem ze czesto podajecie zmienione wartosci tych cyferek :), po co to wszystko ? I prosil bym o linka do jakiegos faq jak podkrecac pamieci.. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Witam wczoraj dokupilem druga kosc Kingston 512/400mhz/cl3 do mojego kompa. teraz mam 1gb. lada dzien przesiadam sie na semprona64/s939 ktorego pragne :) podkrecic. Moje pytanie brzmi. Co sadzicie o tych pamieciach kingston, aktualnie chodza na 3-3-3-8 (sprawdzane everestem) Pytam, bo akurat na pamieciach to sie kompletnie nie znam... Wiem ze czesto podajecie zmienione wartosci tych cyferek :), po co to wszystko ? I prosil bym o linka do jakiegos faq jak podkrecac pamieci.. pzdr wydajnosc pamieci zalezy od timingow 9własnie te cztery podstawiowe cyferki0 najbardziej od piwerwszego czyli cas latency - cl. najlepszy jest cl2 (to samo co cl1,5 w brew pozorom) potem cl2,5 i cl3, reszta tez ma znaczenie (z reguły im mniejszy tym lepszy, jedynie na socket A ostatnie: tras, im wiekszy tym lepszy). Szybkosc ramu rowniez zalezy od taktowania, im wieksze tym lepsze, ddr400 to 200 mhz 9efektywnie 400 stad nazwa). to taki maly faq. linka nie znam do faq takiego, ewentualnie mozesz wejsc na forum o 754/939 i tam w topicu o DFI (chyba) jest poradnik mardoka o timingach dodatkowych w amd k8, jest to dtugi post na pierwszej stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...