Mike66 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 lol a ty niby jaki masz sprzet co????? za 10 tys a może wart 500zeta i chcesz sie dowartosciowac,zazdrościsz innym,gosciu który zakładał ten temat wcale nie ma złego sprzetu no może poza kartą,ale radek 9600pro spokojnie jeszcze starcza na dzisiejsze gry(800-600 ,medium) wiem bo kumpel ma nie chodzi o to jaki mam sprzęt... chodzi mi o to ze tutaj o wartości osoby najwyraźniej decyduje to jakiego ma kompa...widocznie wy nie możecie niczym innym sie pochwalić...jedyne czym mozecie zaimponowac to komputer, kupiony za pieniadze mamusi i tatusia, heh... ale jasne, wg was dziewczyny lecą na tego kolesia który ma najlepszego kompa...z procesorem 4000MHz i mnóstwem pamieci RAM to dopiero ma sie powodzenie... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 to że w mojej sygnaturce mam swojego kompa to nie znaczy że sie im chwale lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ciebie tez dotyczy...na ch*j wpisujesz tę swoja konfiguracje w opisie?... macie jakis dziwny sposób przechwalania sie sprzetem...nie ma czym sie chwalic, oj nie ma...Ja nie mam sygnaturki, żeby się chwalić... Jak jest taka opcja dostępna to ją wykorzystuje... Proste! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam!!! Ostatnio mam taki dylemat, ponieważ chcę kupić nową kartę graficzną, ale na agp są strasznie drogie i zastanawiam się czy nie przejśc na Amd i pci-ex. Moja obecna konfiguracja to: P4 3,2 presscot 1MB Asus P4P800 E-Delux Radeon 9600Pro 2x512Mb Hynix Topower P5 400W Sprzedałbym proca, płyte i karte i troszke dołożył, więc myślę, że coś koło 1600zł bym naskrobał. Myślałem nad takim configiem: AMD Athlon 64 3200+ Venice DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D karta pewnie coś do 500zł Tylko nie wiem czy się wyrobie z kasą no i zależy ile bym wziął za stare poespoły. Czy to się w ogóle opłaca czy narazie zostać przy starym sprzęcie??? Ewentualnie moze jakąś inną płytę bo dfi troszke się ceni i przeznaczyć więcej na kartę. Jeżeli ktoś może to niech mi poradzi..... Sprzedaj tą plyte główna i grafe i zainwestuj w pci-e. A co do chwalenie sie w sygnaturkach , ja uwazam , ze jak tam sie wypisuje swoja konfiguracje to niedla szpanu tylko w formie pewnej pomocy. Po co sie co chwila pytac czy to jest dobre czy dobry komp sobie zlozylem. Wystarczy przeanalizowac sygnaturki z podpisami ( wejsc na www.skapiec.pl ) popatrzyc ceny , przeanalizowac czy mnie na to stac i samemu zlozyc dobry komputer :) pozdor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ciebie tez dotyczy...na ch*j wpisujesz tę swoja konfiguracje w opisie?... macie jakis dziwny sposób przechwalania sie sprzetem...nie ma czym sie chwalic, oj nie ma...Mi się wydaje, że masz pewien problem z poczuciem własnej wartości. Po poziomie wypowiedzi wnioskuje, że chodzisz do gimnazjum. Macie tam jakiegos pedagoda szkolnego prawda? Może czas sięgnąć po pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) nie chodzi o to jaki mam sprzęt... chodzi mi o to ze tutaj o wartości osoby najwyraźniej decyduje to jakiego ma kompa...widocznie wy nie możecie niczym innym sie pochwalić...jedyne czym mozecie zaimponowac to komputer, kupiony za pieniadze mamusi i tatusia, heh... ale jasne, wg was dziewczyny lecą na tego kolesia który ma najlepszego kompa...z procesorem 4000MHz i mnóstwem pamieci RAM to dopiero ma sie powodzenie... :wink:Otóż widząc taką sygnaturkę jesteś bliżej prawdy bo wiesz na jakich ustawieniach dany sprzęt może chodzić, oczywiście po części się chwalę- o to i to udało mi się zrobić, ale sygnaturka ta może spełniać inne funkcje- mówi o tym w czym celuje dana osoba ( ja szybkość i cisza w zakresie co by nie mówić low end'owego sprzętu ) poza tym w sygnaturce tej widać, że aby podkręcić radka nie potrzebujesz wcale podmieniać biosów wystarczy program (masz nawet wersję a to istotne akurat), widać że da się wychłodzić tego konkretnego proca takim wiatrakiem/ami przy tym napięciu na wentylu, jak chcesz to Ci dam zdjęcie wnętrza budy zresztą gdzieś dałem poszukaj w moich postach od tamtego czasu co nieco się zmieniło to jest po prostu moje hobby :mrgreen: ALE do czego zmierzam: co się sterydów nażarłeś i pałasz jakąś agresją?? poczytaj posty człowieku! tutaj panuje raczej duch życzliwej pomocy dążenia do wiedzy i przekazywania sobie prawdziwych informacji, dążenia do prawdy, nikt tutaj na nikogo nie skacze z nożem raczej wyśmieje za to że ktoś napisał bzdurę, o polecam zajrzyj sobie jak ludzie kręcą GF2 swoje -no sprzęt żaden, do niczego się już właściwie prucz pracy w windzie nie nadaje, ale jaką mają jazde ile zabawy i o to tu chodzi nie o wartość człowieka na podstawie kompa tutaj ocenią cię raczej za to co wiesz o swoim kompie, inaczej: jeżeli masz najnowsze pentium z najwyszymi stockowymi taktowaniami :kijem: (i tak już zostanie) to jesteś słabszy gość niż właściciel durona 1,6 co go wykręcił na 2,2Ghz :twisted: albo przerobi go na athlona :ploom: hyhy człowieku pomyliłeś fora gościu się pyta jak zmodernizować sprzęt a ty najpierw go z***ywujesz za grafikę a później twierdzisz że komp nie jest najważniejszy na świecie oczywiście co do drugiej kwestii masz rację- komp nie jest najważniejszy na świecie ale dla wielu jest ważny jak nie przymierzając samochody dla hobbystów albo znaczki dla filatelistów a ja mam dla ciebie rade wartą PIWO: wejdź sobie do swojego profilu i odznacz sobie taką opcję w OPCJE/USTAWIENIA FORUM i tam sygnaturki se odznacz i spokój nie będą cię wk***iać proste ? :blurp: Edytowane 14 Stycznia 2006 przez Luk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike66 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Otóż widząc taką sygnaturkę jesteś bliżej prawdy bo wiesz na jakich ustawieniach dany sprzęt może chodzić, oczywiście po części się chwalę- o to i to udało mi się zrobić, ale sygnaturka ta może spełniać inne funkcje- mówi o tym w czym celuje dana osoba ( ja szybkość i cisza w zakresie co by nie mówić low end'owego sprzętu ) poza tym w sygnaturce tej widać, że aby podkręcić radka nie potrzebujesz wcale podmieniać biosów wystarczy program (masz nawet wersję a to istotne akurat), widać że da się wychłodzić tego konkretnego proca takim wiatrakiem/ami przy tym napięciu na wentylu, jak chcesz to Ci dam zdjęcie wnętrza budy zresztą gdzieś dałem poszukaj w moich postach od tamtego czasu co nieco się zmieniło to jest po prostu moje hobby :mrgreen: ALE do czego zmierzam: co się sterydów nażarłeś i pałasz jakąś agresją?? poczytaj posty człowieku! tutaj panuje raczej duch życzliwej pomocy dążenia do wiedzy i przekazywania sobie prawdziwych informacji, dążenia do prawdy, nikt tutaj na nikogo nie skacze z nożem raczej wyśmieje za to że ktoś napisał bzdurę, o polecam zajrzyj sobie jak ludzie kręcą GF2 swoje -no sprzęt żaden, do niczego się już właściwie prucz pracy w windzie nie nadaje, ale jaką mają jazde ile zabawy i o to tu chodzi nie o wartość człowieka na podstawie kompa tutaj ocenią cię raczej za to co wiesz o swoim kompie, inaczej: jeżeli masz najnowsze pentium z najwyszymi stockowymi taktowaniami :kijem: (i tak już zostanie) to jesteś słabszy gość niż właściciel durona 1,6 co go wykręcił na 2,2Ghz :twisted: albo przerobi go na athlona :ploom: Dla jasnosci, nie pałam zadną nienawiscią. Jezeli to jest naprawde wasze zainteresowanie i w tym siedzicie to jest OK, bo mozecie wówczas udzielać rady innym. Problem tkwi w tym że bardzo czesto ta pasja przeradza sie w zwykłą próznośc, w której najwazniejsza staje sie chęc zaimponowania, a tak jest bardzo czesto. Sam znam wielu ludzi dla których komputer staje sie czymś wiecej niz pomoc w pracy i rozrywka, spedzaja dnie na rozwazaniach nad zmianą konfiguracji nie wtedy gdy jest ona sensowna, tylko chca wymienic sprzęt by Windows uruchamiał sie 2 sekundy szybciej, a 3D Mark pokazał 50 punktów wiecej. Komputer nie powinien byc narzedziem poprawiania sobie nastroju i dowartosciowania sie jaki to sie ma super sprzet, to tylko maszyna od której wazniejsze powinno byc wiele innych rzeczy. Pewnie napiszecie ze forum to tylko miejsce gdzie mozna udzielac sobie porad i wskazówek. Ja zauwazam ze dla niektórych jest to wyrocznia. P.S.A za moich czasów gimnazjum jeszcze nie było! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...