Skocz do zawartości
lgolebio

Gigabyte Ga-k8nsc S939 I Zwisy W Grach ;(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Trzy dni temu kupiłem płytę główną na s 939 ze złączem AGP ( nie stać mnie było na wymianę karty grafiki). Postawiłem system, sterowniki, w biosie niczego nie zmieniałem(wszystko na default) i zainstalowałem grafikę (radeon 9600pro).

Po uruchomieniu gry (ET enemy territory) po jakimś czasie następuje zawieszenie gry. Raz po 2 min grania a czasem po 30 minutach itd. Objawia się to zapętlonym dźwiękiem oraz oczywiście zatrzymaniem grafiki. Pomaga wyłącznie twardy reset. AGP Fast writes jest wyłączone. Ciekawi mnie opcja AGP Clock, którym się troszkę pobawiłem i zauważyłem, że wartości powyżej 66 Mhz powodują jeszcze szybsze "wywalanie" się systemu w grach. Co może być przyczyną ?? Standardowo AGP Clock chodzi na 66 ale i tak następują zwiechy.

Config:

Sempron 939 3000+ (1800Mhz)

Gigabyte K8NSC (AGP)

2 x 256MB Hynix

Radeon 9600 pro

Zasilacz Tagan 330 W "mierzony miernikiem" ==>> ok (może jednak za słaby <_< )

reszta nie istotna....

Jeżeli już taki temat się pojawił to proszę o link, bo ja niczego takiego nie znalazłem. Podkreślam, że problem nie jet podobny do tego z kartami nVidi (6600, 6800 itd.) bo tu po prostu jak już się zawiesi to się nie odwiesi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi