_11_ Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) Witam, chciałbym sobie sprawić nowy sprzęcik do grania, żeby żadne gierki sie nie przycinały bo już mam dosyć mojego złomu :mur: ;]] funduszy zbyt wiele nie mam. Czytałem troche postów na forum i zaciekawiła mnie propozycja urzytkowika "lukmek" : - Procesor --> Operton 144 BOX - Wentylator --> AC Freezer64 PRO - Płyta --> DFI LanParty nF4 Ultra-D - Pamięć RAM --> Geil Ultra-X 2x512MB - Karta graficzna --> Sapphire x800GTO2 Ten procek mnie troche nie przekonuje, no i mam pamięci 512 DDR (w jednej kości), tylko nie wiem czy ona sie nadaje jeszcze do grania (laik ze mnie w tych sprawach) bo dokupiłbym jeszcze jedną kostke. Aha i jeszcze znalazłem ciekawą karte "GeForce 6600 GT" jest za 700 czyli o stówke mniej niż ten radeonek ale czy jest lepsza? Pozdro i wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi ;]] B) Edytowane 6 Stycznia 2006 przez _11_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) A teraz do rzeczy: Procesor ten, ma to samo jądro, co FX-55, 57. Obecne serie dobrze się kręcą. Myślę, że opłaca go się kupić. Jeśli chodzi o kartę graficzną, to za 793 zł możesz stać się posiadaczem karty (po prostym modowaniu BIOSEM) pokroju x850XT. Tak karta zjada każdego 6600GT na śniadanie. Edytowane 6 Stycznia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_11_ Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Hm własnie troche poszperałem i ta karta kosztuje troszke ponad tysiaka :) no i co z pamięcią dokupić do starej czy zakupić nowe które podałeś? Skoro nie miało by to żadnej różnicy to wolałbym dokupić, chodzi o jak najmniejszy koszt. I sprzęt chcem kupić na raty więc musze w jakimś sklepiku go zassać, czy "komputronik" będzie dobrą opcją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Useful Idiot Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 W esc.pl i w znak.pl Radeony x800GTO^2 sa po ~800zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 czy "komputronik" będzie dobrą opcją?Nie, za tą kase co tam zostawisz mógł byś coś jeszcze do kupić, esc.pl, apollo.pl, proline.pl, znak.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Witam, chciałbym sobie sprawić nowy sprzęcik do grania, żeby żadne gierki sie nie przycinały bo już mam dosyć mojego złomu :mur: ;]] funduszy zbyt wiele nie mam. Czytałem troche postów na forum i zaciekawiła mnie propozycja urzytkowika "lukmek" : - Procesor --> Operton 144 BOX - Wentylator --> AC Freezer64 PRO - Płyta --> DFI LanParty nF4 Ultra-D - Pamięć RAM --> Geil Ultra-X 2x512MB - Karta graficzna --> Sapphire x800GTO2 Ten procek mnie troche nie przekonuje, no i mam pamięci 512 DDR (w jednej kości), tylko nie wiem czy ona sie nadaje jeszcze do grania (laik ze mnie w tych sprawach) bo dokupiłbym jeszcze jedną kostke. Aha i jeszcze znalazłem ciekawą karte "GeForce 6600 GT" jest za 700 czyli o stówke mniej niż ten radeonek ale czy jest lepsza? Pozdro i wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi ;]] B) Nic dodać nic ująć Chyba zapomniałeś o zasiłce... Polecam kupić odemnie. (ta w podpisie) ;) Lub Fortrona 400W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Hm własnie troche poszperałem i ta karta kosztuje troszke ponad tysiaka :) no i co z pamięcią dokupić do starej czy zakupić nowe które podałeś? Skoro nie miało by to żadnej różnicy to wolałbym dokupić, chodzi o jak najmniejszy koszt. I sprzęt chcem kupić na raty więc musze w jakimś sklepiku go zassać, czy "komputronik" będzie dobrą opcją? Można go mieć za 789 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_11_ Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) Lukmek ale chodzi mi o tego "radka x850XT" no i zasilacz też oczywiście trzeba zakupić ;]], zassam jeden z dwóch wcześniej wspomnianych, no i co z tą pamięcią bo jeszcze nikt mi nic nie podsunął (dokupić do starej jeszcze 512, czy zainwestować w te nowe) Edytowane 6 Stycznia 2006 przez _11_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 X800GTO2 bez problemu zmodujesz po zamianie biosu (podkrecisz) do X850XT chyba nie zrozumiales do konca Lukmeka :) Radze ci narazie dokupic cos taniego na allegro bylebys mial 2*512 w dualu. taktowanie i timingi nie sa az tak wazne w grach, jezeli masz ograniczone fundusze lepiej sobie narazie podaruj te Geile. Pozniej jak nazbierasz kaski kupisz sobie zestaw 2*1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_11_ Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 OK ;]] wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 GTO2 z acris.pl mają już wgrany bios z 16 potokami... więc tylko podkręcić, reszte bierz taką jak napisałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...