Skocz do zawartości
_11_

Co Zakupić ;]]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym sobie sprawić nowy sprzęcik do grania, żeby żadne gierki sie nie przycinały bo już mam dosyć mojego złomu :mur: ;]] funduszy zbyt wiele nie mam. Czytałem troche postów na forum i zaciekawiła mnie propozycja urzytkowika "lukmek" :

- Procesor --> Operton 144 BOX

- Wentylator --> AC Freezer64 PRO

- Płyta --> DFI LanParty nF4 Ultra-D

- Pamięć RAM --> Geil Ultra-X 2x512MB

- Karta graficzna --> Sapphire x800GTO2

Ten procek mnie troche nie przekonuje, no i mam pamięci 512 DDR (w jednej kości), tylko nie wiem czy ona sie nadaje jeszcze do grania (laik ze mnie w tych sprawach) bo dokupiłbym jeszcze jedną kostke.

Aha i jeszcze znalazłem ciekawą karte "GeForce 6600 GT" jest za 700 czyli o stówke mniej niż ten radeonek ale czy jest lepsza?

Pozdro i wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi ;]] B)

Edytowane przez _11_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz do rzeczy:

Procesor ten, ma to samo jądro, co FX-55, 57.

Obecne serie dobrze się kręcą.

Myślę, że opłaca go się kupić.

Jeśli chodzi o kartę graficzną, to za 793 zł możesz stać się posiadaczem karty (po prostym modowaniu BIOSEM) pokroju x850XT. Tak karta zjada każdego 6600GT na śniadanie.

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm własnie troche poszperałem i ta karta kosztuje troszke ponad tysiaka :) no i co z pamięcią dokupić do starej czy zakupić nowe które podałeś? Skoro nie miało by to żadnej różnicy to wolałbym dokupić, chodzi o jak najmniejszy koszt. I sprzęt chcem kupić na raty więc musze w jakimś sklepiku go zassać, czy "komputronik" będzie dobrą opcją?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

czy "komputronik" będzie dobrą opcją?

Nie, za tą kase co tam zostawisz mógł byś coś jeszcze do kupić, esc.pl, apollo.pl, proline.pl, znak.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym sobie sprawić nowy sprzęcik do grania, żeby żadne gierki sie nie przycinały bo już mam dosyć mojego złomu :mur: ;]] funduszy zbyt wiele nie mam. Czytałem troche postów na forum i zaciekawiła mnie propozycja urzytkowika "lukmek" :

- Procesor --> Operton 144 BOX

- Wentylator --> AC Freezer64 PRO

- Płyta --> DFI LanParty nF4 Ultra-D

- Pamięć RAM --> Geil Ultra-X 2x512MB

- Karta graficzna --> Sapphire x800GTO2

Ten procek mnie troche nie przekonuje, no i mam pamięci 512 DDR (w jednej kości), tylko nie wiem czy ona sie nadaje jeszcze do grania (laik ze mnie w tych sprawach) bo dokupiłbym jeszcze jedną kostke.

Aha i jeszcze znalazłem ciekawą karte "GeForce 6600 GT" jest za 700 czyli o stówke mniej niż ten radeonek ale czy jest lepsza?

Pozdro i wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi ;]] B)

Nic dodać nic ująć

Chyba zapomniałeś o zasiłce... Polecam kupić odemnie. (ta w podpisie) ;) Lub Fortrona 400W...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm własnie troche poszperałem i ta karta kosztuje troszke ponad tysiaka :) no i co z pamięcią dokupić do starej czy zakupić nowe które podałeś? Skoro nie miało by to żadnej różnicy to wolałbym dokupić, chodzi o jak najmniejszy koszt. I sprzęt chcem kupić na raty więc musze w jakimś sklepiku go zassać, czy "komputronik" będzie dobrą opcją?

Można go mieć za 789 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukmek ale chodzi mi o tego "radka x850XT" no i zasilacz też oczywiście trzeba zakupić ;]], zassam jeden z dwóch wcześniej wspomnianych, no i co z tą pamięcią bo jeszcze nikt mi nic nie podsunął (dokupić do starej jeszcze 512, czy zainwestować w te nowe)

Edytowane przez _11_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X800GTO2 bez problemu zmodujesz po zamianie biosu (podkrecisz) do X850XT chyba nie zrozumiales do konca Lukmeka :) Radze ci narazie dokupic cos taniego na allegro bylebys mial 2*512 w dualu. taktowanie i timingi nie sa az tak wazne w grach, jezeli masz ograniczone fundusze lepiej sobie narazie podaruj te Geile. Pozniej jak nazbierasz kaski kupisz sobie zestaw 2*1GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi