Skocz do zawartości
ChrisG

Athlon XP 1900 i tak sie nim tylko cieszylem 3 dni.FIRE FIRE

Rekomendowane odpowiedzi

NO i sie nacieszylem moim XP1900 .Pozyl cale 3 dni..JA glopi nie popatrzyl ze radiator zle docisnol sie do jadra i poszedl dymek..Jeszcze go czuje po wczorajszym wypadku..Szlak minie trafil..Tyle prockow zalozyc no i wkoncu sie stalo pierwszy spalony..Teraz chyba z wymiana poczekam na te 64 bitowe..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO i sie nacieszylem moim XP1900 .Pozyl cale 3 dni..JA glopi nie popatrzyl ze radiator zle docisnol sie do jadra i poszedl dymek..Jeszcze go czuje po wczorajszym wypadku..Szlak minie trafil..Tyle prockow zalozyc no i wkoncu sie stalo pierwszy spalony..Teraz chyba z wymiana poczekam na te 64 bitowe..

Przepraszam, ze zamiast wspolczuc przeczytasz teraz takie gorzkie slowa.

I tu do wszystkich, ktorzy zjarali cos z AMD.

Ile jeszcze sie musicie nauczyc i stracic kasy na te je@#%^ AMD ???

Nie bede wspolczul bo to Wasza win,a ze ufacie takiej firmie, ktora sprzedaje "tanie" procki z papieru.

Jednak jest prosta i najprawdziwsza prawda o polakach - madry po szkodzie (niektorzy nawet po szkodzie nie sa madrzy :P )

To tyle. Spodziewam sie fali krytyki (nawet na nia licze bo mam jeszcze sporo do powiedzenia) i nadal polecam byle jaki proc z Intela.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji tego topic'a. Czy jest gorsze uczucie niż stracenie procesora? (mowię teraz tylko o komputerach). Ja skruszyłem swojego XP1500+. Głupio trochę się czułem. Ale teraz już wiem gdzie leży przewaga Intel'a nad AMD. Żeby skruszyć/spalić Intel'a trzeba być "artystą", a z AMD zdarza się to często....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kumpel kiedys tak mocno przyczepil radiator do podstawki, ze... polamal jadra procesora............ Intel Pentium III 933 MHz! Ile przy tym sily w to wladowal, szok... No ale na cale szczescie firma, ktora sprzedala mu ten procesor na widok Pentiuma zasmiala sie i zalatwila nowa sztuke. Na widok uwalonego AMD pewnie bylyby problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bede wspolczul bo to Wasza win,a ze ufacie takiej firmie, ktora sprzedaje "tanie" procki z papieru.

Jednak jest prosta i najprawdziwsza prawda o polakach - madry po szkodzie (niektorzy nawet po szkodzie nie sa madrzy :P )

To tyle. Spodziewam sie fali krytyki (nawet na nia licze bo mam jeszcze sporo do powiedzenia) i nadal polecam byle jaki proc z Intela.

jak ktos cos bierze w swoje brudne łapki to zawsze cos spapra i taka jest prawda kaeresie .A ja kupie 3 procki z papieru (smiech) a ty 1 z ołowiu i wyjdzie na to samo bo ołow jest 100x droższy

A tak naprawde to tylko udowaniasz tymi glupimi gadkami jakim jestes lamusem. Nie znasz sie i mowisz a potem zwalasz na to co nie trzeba.

Mialem tylko jednogo intela w zyciu i juz go nie mam z 2 lata do sie przesiadlem na amd i nie raz zakladalem coolera i jeszcze mi sie nie zdazylo zeby sie cos poruszylo na procku a nie mowie juz o ukruszeniu.No ale jak ktos sie zabiera za to łomem to gratuluje inteligencji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuu... wiem jak to jest... sam przez swoją nieuwagę załatwiłem 2 antki XP 1600+... z tym że mi na szczęście udało się je odzyskac z serwisu. Co prawda po kilku miesiącach, ale zawsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem 3 amdeki (k-5pr100, k6-2 400 i dureń 1giga) i tylko z tego pierwszego nie jestem zadowolony. Anie jednego nie rozdymiłem a z 400 sciągałem nawet to metalowe i jeszcze chodzi - i się lepiej nawet chłodzi:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO do amd to Thunderbirdów z 6 zjarałem-ukruszyłem, a XP 4 razy i zawsze mi wyreklamowali, ale znam przypadek gdzie w P4 1.8A upaliły sie nozki a dystrybutor wymienił na nowe, z reszta chyba przechodze na P4 1.6A i Sis 645DX lub i845E :)0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do EPOXOW-tak wylaczaja sie po przekroczeniu ustawionej temperatury, ustawilem z kumplem na 60C i okrylismy kompa szmatami i po osiagnieciu tej temperatury wylaczyl sie :) zajebista sprawa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do EPOXOW-tak wylaczaja sie po przekroczeniu ustawionej temperatury, ustawilem z kumplem na 60C i okrylismy kompa szmatami i po osiagnieciu tej temperatury wylaczyl sie :) zajebista sprawa!

Nic specjalnego. Większość płyt teraz to ma. Niestety nie chroni to przed spaleniem procka z powodu złego docisku do procesora. Chroni to tylko np. przed awarią wentylatora na radiatorze procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8KHA+ ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8KHA+ ?

nie 8K3A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ktos cos bierze w swoje brudne łapki to zawsze cos spapra i taka jest prawda kaeresie .A ja kupie 3 procki z papieru (smiech) a ty 1 z ołowiu i wyjdzie na to samo bo ołow jest 100x droższy

A tak naprawde to tylko udowaniasz tymi glupimi gadkami jakim jestes lamusem. Nie znasz sie i mowisz a potem zwalasz na to co nie trzeba.

Mialem tylko jednogo intela w zyciu i juz go nie mam z 2 lata do sie przesiadlem na amd i nie raz zakladalem coolera i jeszcze mi sie nie zdazylo zeby sie cos poruszylo na procku a nie mowie juz o ukruszeniu.No ale jak ktos sie zabiera za to łomem to gratuluje inteligencji

Wyjątkowo muszę sie z Tobą z godzić. Jak nie umiecie się obchodzić ze sprzetem to do piaskownicy... albo kupujcie intele - to rzeczywiście dobre procki dla lamerów (choć nie tylko dla lamerów rzecz jasna). Ja składam miesięcznie kilka kompów od czasów pojawienia się pierwszego Durona nie sprzedałem nic na intelu. Serwis u mnie polega na tym, że jak coś się dzieje to ja jadę do klienta, więc każda wizyta kosztuje mnie bardzo wiele. Do tej pory zjarałem tylko jednego procka - był to Duron potraktowany napięciem grubo ponad 2V, ale poszedł do nieba prawdopodobnie dlatego, że zasilacz nie wydolił. Prawie przy każdym kompie bawię się w OC (chyba, że klient sobie nie życzy), zdejmuję i wielokrotnie zakładam coolery. Nigdy nie udało mi się ukruszyć jądra. Jak wy to robicie? Podstawą jest dla mnie sprawdzenie, czy cooler jest poprawnie założony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjątkowo muszę sie z Tobą z godzić. Jak nie umiecie się obchodzić ze sprzetem to do piaskownicy... albo kupujcie intele - to rzeczywiście dobre procki dla lamerów (choć nie tylko dla lamerów rzecz jasna). Ja składam miesięcznie kilka kompów od czasów pojawienia się pierwszego Durona nie sprzedałem nic na intelu. Serwis u mnie polega na tym, że jak coś się dzieje to ja jadę do klienta, więc każda wizyta kosztuje mnie bardzo wiele. Do tej pory zjarałem tylko jednego procka - był to Duron potraktowany napięciem grubo ponad 2V, ale poszedł do nieba prawdopodobnie dlatego, że zasilacz nie wydolił. Prawie przy każdym kompie bawię się w OC (chyba, że klient sobie nie życzy), zdejmuję i wielokrotnie zakładam coolery. Nigdy nie udało mi się ukruszyć jądra. Jak wy to robicie? Podstawą jest dla mnie sprawdzenie, czy cooler jest poprawnie założony.

Wytlumacz mi co ma niewyrobienie sie zasilacza do zjarania procka przy podniesieniu za duzo napiecia ?

Jak jezdzisz do klientow to chyba to ich kosztuje a nie Ciebie, he ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytlumacz mi co ma niewyrobienie sie zasilacza do zjarania procka przy podniesieniu za duzo napiecia ?

Jak jezdzisz do klientow to chyba to ich kosztuje a nie Ciebie, he ? :)

Po pierwsze spalił się przy okazji zasilacz stąd wniosek, że był przeciążony. Nie jestem elektronikiem, ale słyszałem, (nie wiem czy to prawda), że przeciążony zasilacz może puszczać napięcia inne niż powinien.

Po drugie to ja za to płacę, a nie klienci - takie są warunki gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...