Skocz do zawartości
nieo

Jaśniejsze Punkty Na Lcd...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, mianowicie, na moim lcd'ku zauważyłem kilka jaśniejszych punktów. Są one długości 1cm i 3mm wysokości. Punkty te poprostu mocniej świecą niż pozostała część matrycy. Czy ktoś wie czym to jest spowodowane i jak można by to usunąć???

Edytowane przez nieo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrob jakas fotke tych punktow - albo je dokladniej opisz - czy widac tylko na jasnym tle, czy widac tez na czarnym tle, czy sa na stale w tych samych miejscach, w jakich warunkach sie pojawily itp

ogolnie - jezeli swieca na stale, sieca tak samo przy innych kartach graficznych to ja bym na Twoim miejscu reklamowal monitor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zauważyłem że to coś przez co matryca jaśniej świeci, fizycznie znajduje się poza matrycą i nie jest z nią zespolone...

Im tło jest jaśniejsze tym bardziej je widać, na innych kartach jest tak samo. Zabieram się za masowanie ;), może to coś da...

Punkty te znajdują się cały czas w tych samych miejscach. Kiedy się pojawiły??? Wydaje mi się że były od początku, ale nie jestem pewny. Poprostu kiedyś je zauważyłem i już...

Tak właściwie to jak jest rozwiązane podświetlenie matrycy??? Myślałem że podświetlana jest tylko od dołu i góry. A plamy są właściwie na środku...

Edytowane przez nieo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi