mechl!n Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Witam. Chciałbym zainicjować (he,he) coś takiego jak na hardforums W Polsce chyba nie ma jeszcze takiej galerii. I tu prośba do szanownych (i szanowanych ofcoz) moderatorów/administratorów- proszę o przyklejenie tego tematu- mam nadzieję, że stanie się on swoistym kompendium wiedzy dla ludzi mających zamiar modyfikować swoje karty. Na dobry początek moja karta: Radiator na rdzeniu to miedziany SPIRE przykręcony do karty na 4 wkręty samogwintujące. Rdzeń spolerowany i przesmarowany srebrną pastą. Z taktowaniem niestety musiałem zejść do 340 MHz (obrazek robiłem wcześniej- teraz jestem na innym kompie- nie mogę go poprawić). Karta chodziła na 350 ale po podkręceniu ATHLONA pewnie brakuje jej prądu... Radiatory aluminiowe (pocięty radiator od PIV)- przyklejone na amen (thermopox). Dmucha na to wszystko wentyl 9x9 na 5V- idealnie pasuje- wieje zarówno na pamięci jak i na rdzeń. Od spodu wentyl w 1/4 zakleiłem taśmą- nie ma potrzeby, żeby dmuchał na kondensatorki :-) W planach mod vcore i vmem. ZAPRASZAM WSZYSTKICH! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Ok, watek zostaje przyklejony ale sa pewne regolki: -Dajemy wtym watku tylko i wylacznie zdjecia z opisami, zadnych komentarzy -Zdjecia ktore przestana dzialac zostana usuniete wraz z postem -Kulturka obowiazuje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Znowu ja. I kolejna karta: Prolink GF4Ti4200 128MB (Samsung 4ns) ViVo. Tak wyglądała ta karta przed modyfikacją (290/490): Oto GeForce4- rdzeń w wersji 3 czyli nowszy i bardziej skrętny: Przed przyklejeniem radiatorów (pocięty radiator od Durona) na pamiątki warto dokładnie obkleić je taśmą- będą klejone na thermopox i szkoda by "zachlapać" nim całą kartę: Radiator na GPU- titan jakiśtam (od Athlona). Na zdjęciu: z wywierconymi otworami pod wkręty. Przykręcony do karty na 4 wkręty samogwintujące + gumowe podkładki + metalowe podkładki: Finał. Tak wygląda karta po modyfikacji (320/590): P.S. Za ciężkie pieniądze podejmę się modyfikacji waszych kart :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Trzecia moja modyfikacja (nie mam ładnej fotki z drugiego mod-a) tu radiatorki na pamięciach na zwykłej pascie przymocowane spinaczami (!) tylko po to aby ładnie się zdjęły i nie stracić przez to gwarancji Objekt: Sapphire Radeon 9100 128DDR (moja karta z opisu ;) ) i standardowo jak fotka przestanie działać, to winę ponosi limit dzienny na darmowym serwerze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeeCoo Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 No to teraz moja kolej GF 2mx 400 64MB firmy dream Core - 200 na 270 MHz Mem - 166 na 218 MHz compare url Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CougaR2 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 Witam, oto moja karta, oparta na chłodzeniu z CPC :wink: Jest to Prolink PixelView GeForce4 Ti4200 128MB 250/460 @ 320/600 To co widać na pierwszym zdjęciu (blok od CPC, radiatorki CoolerMaster na pamiątkach) wykanałem już jakiś rok temu. Zapinkę wykonałem sam z kawałka dość grubej (1,5mm) blachy ocynkowanej. Druga fotka to już moja najnowsza modyfikacja. Oryginalny radiatorek postanowiłem zamontowć po drugiej stronie karty. W tym celu wykonałem aluminiowy sześcian o wymiarach 9x9x4mm, a następnie przykleiłem go taśmą dwustronną do rdzenia od "lewej" strony. Posmarowałem go pastą i nałożyłem firmowy radiatorek. Oczywiście rozstaw śrubek pasował idealnie. Następnie podłączyłem oryginalny wentylatorek poprzez rezystor 100ohm - jest on niesłszalny. W planach mam jeszcze v-moda ale w całych Gliwicach nie mogę znaleźć odpowiednich potencjometrów :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Oto mój stary GF2 MX400. Chłodzenie nic nie dało w podkręcaniu ale przynajmniej było cicho :). No i ten wygląd :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość add_ek Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 Wpierw mój Titanuś MSI 4200 128Mb FULL WYPAS. Radiatorki były podwójne ... z takich w kształcie "U" ...więc je ciach ! (spód był tylko płaski...). Rdzeń A2 więc kręcił się tak sobie 250/305 512/600 (4ns). Radiator na VGA chjakiś Colorfull... Za czas jakiś .jotpegi Radzia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość add_ek Opublikowano 20 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2004 A więc... A teraz , z przykręconą płytką pod Silencerem (Cu :lol: ) Wreszcie chodzi na loł... bo od kiedy jest XT, to zrobił się z niego mały grzejniczek...a i wreszcie dmucha w :twisted: ...szparkę :wink:. Freezerki Revolteca też bez piłowania wchodzą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 30 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2004 Mały "upgrejd" Radeona 9500 64MB. Cooler od AMD i radiatorki które kupiłem na Allegro od pc_max'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R-PL Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Powercolor Radeon 9200 128mb core - 250 mem - 200 4ns hynix wiatrak na rdzeniu to papst 412 s puszczony na 5v a radiatorki to jakies aluminiowe no name z gieldy komp przyklejone na miedziana tasme:) jutro sprawdze na ile idzie bo niepamietam dokladnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Mowie jeszcze raz - smieci od teraz = ban. Wywalilem wszystkie nie dzialajace zdjecia w momencie czyszczenia. 6800GT zostawilem celowo, nie jest to moja glupota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Radeon 9700 Zamontowany VGA Silencer, 8 sztuk radiatorow na memorki (alu), radiator Spire na odpromienniku zasilania (niebieski). Vmod GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 (edytowane) http://81.219.97.80/tomek/pc/ a tu moj Radek 9500 z wentylem 80 i radiatorem Titan :) Edytowane 19 Maja 2005 przez CrazyJohn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba_sowa Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 moj radek 8500le z jakims alu radiatorem i revoltecami teraz chodzi na 310/560 ale mam nadzieje ze bedzie wiecej bo na razie mam goraco w budzie i pozniej sprobuje jeszcze pencil tricka /edit juz tego titana nie ma bo zaczal brzeczec :) teraz arctic pro tc siedzi na sledziu /edit2 po pencil modzie pamieci poszly na 612 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Temat uporządkowany po przeniesieniu... Do ludzi którym fotki ie działają posłałem PW - jezeli nie zostanie to przez nich poprawione usuwam post... Dalej jest utrzymana zasada: Śmieci = BAN... Miłego oglądania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Poniżej zamieszczam zdjęcia mojego ASUSa V9999LE, odblokowałem w nim 16 potoków i 6 vertexów, oraz podkręciłem z 300/700 do 420/905. Rdzeń rozgrzewa się do 65 stopni a pamięci do 55. Wynik w 3DMarku05 to ponad 5000, także chyba nieźle z niej pocisnąłem. Radiatory i wiatrak są troche zakurzone i porysowane, jak bym chciał, mógłbym poprawić to chłodzenie pod względem wizualnym, ale nie na tym, tylko na wydajności mi zależao :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 No to co ja tu bede odstawac ?? :D Oto moje dzielo, narazie bez pamieci, bo musze dorwac jakis radiator. Wzialem koleczki od standardowego wentyla. "Nowy" radiator troche przycialem, troche wywiercilem i pasuje jak ulal :) Przed wygladala tak: http://tech.tyfo.com/tech/hardware/block/i...031125jh_31.jpg (taki maly, pierdzacy i nie wiele dzialajacy wentylatorek :) ) A tera jest cisza i taki oto efekt: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stroos83 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) Modyfikacja XFX GF4Ti4200 128MB w celu wyciszenia (wiatrak standardowy udawal traktor) Karta przed modem: W trakcie: \ Po zalozeniu chlodzenia (radiator od Celka 1.4+wiatrak Titan): Koszt calosci niski, nie bylo moim celem podniesienie wydajnosci, a jedynie uskutecznienie chlodzenia tej zabawki:) Pozdrawiam Mikolaj PS. Pamieci nie maja jeszcze chlodzenia - poluje na drugi (jeden juz posiadam) radiator niebieski od 486/Pentium (zeby komplet ladny byl). EDIT: Wiatrak na radiatorze wcale nie wyje - chodzi na 5V. Radiatorki na pamieci juz sa - musze tylko skombinowac tamse termoprzewodzaca. Edytowane 22 Kwietnia 2005 przez stroos83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Kolejen dwie karty ode mnie... POWERCOLOR GF2MX 32MB 128BIT INOVISION GF2MX 64MB 64BIT A tak wyglądała: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Oto mój Leadtek GF2 Ti Przed modyfikacjami wyglądał mniej więcej tak: Jego seryjne taktowanie to 250/400 Po zmianie chłodzenia na radiator TITAN SocketA i wentyl 92mm wyciągnąłem z niego 315/560MHz bez artów. Może poszedłby więcej, ale zaczęło padać i musiałem schować komputer do domu ;-) Na codzień chodzi 290/500 MHz i wentyl jest puszczony na 5V Edytowane 9 Maja 2005 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 (edytowane) Witam A to moja modyfikacja karty graficznej GeForce 2 MX 400 Jedyny cel to całkowite wyciszenie karty, co udało się całkowicie. Wymieniłem cooler chłodzący GPU na chłodzenie własnej roboty: Standardowy mały radiator wymieniłem na większy, żebrowany wycięty ze starego coolera Celerona 300. Mocowanie nowego radiatora do karty takie same jak poprzedniego. Zaś zamiast wentyla 40mm dałem wentyl 80mm zamontowany na śledziu PCI, wentyl puściłem na 5V i jest niesłyszalny. Powiększ Powiększ Radiatory na pamięciach zamontowałem na zasadzie mam to dam bez nadziei na jakieś większe rezultaty. Edit Wentyl zamontowany jest nie do karty graficznej ale do obudowy kompa na śledziu PCI (wymontowanym z jakiegoś modemu czy karty dźwiękowej). Edytowane 1 Czerwca 2005 przez ilubek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mvr Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 poczciwy, wydajny GF3: http://img51.imageshack.us/img51/9465/gf30gl.jpg opis: w radiatorze od spodu wywiercilem otwory i przykrecilem go srubkami (na gumowych podkladkach), takze bardzo dobrze 'siedzi', wentylator puszczony byl na 5V dzieki czemu byl prawie nieslyszalny. teraz lezy w szufladzie, poczciwy staruszek :} Max obrazek moze miec wymiary 650x480.. by mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 A oto mój Radeon 9550 GB. Przymierzam się jeszcze na rdzeń założyć coś w stylu BOX ale narazie jest mała 40'stka :wink: Co do poprawy podkręcania muszę jeszcze posprawdzać bo dopiero co założyłem ten zestaw :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) a oto moj GF6600GT XFX :) 1. wersja pasyw, ale nie dala rady ;P 2. "zalman" edition ;P co ciekawe chlodzenie to Pentagram Q80 ALCU i bez jakich kolwiek przerobek udal osie zamontowac na karcie ;D wentylator puszczony na ok.5-6V i mamy cicho i wydajnie. ok42* na rdzeniu przy 583MHz :) i jeszcze jak to pomiescilo w kompie ;P Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez Radeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Gainward 6800 16/6 bloczek CUBE od Misia i pociete alu homemade na pamieciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) No to teraz ja:D Leadtek A6600TD 128MB 1,5Vbios +Zalman VF700 AlCu + Fan mate 2 + radiatory Zalman BGA/Revoltec Al Heat Sinks + went. 8cm ~8,1V Overclocking 300/550@560/700 <=== MAX :D p.s dla Radeon :) Edytowane 9 Lutego 2006 przez malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 a teraz Galaxy 6600 GE DDR3 PCI-E: dzlodzony radiatorem od CoolerMaster Jet4 + Wentyl ArcticCooling 2 :D i temp. rdzenia @580MHz w windowsie prze zupelnej ciszy to 32-35* B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4ko Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 (edytowane) Tak przeglądałem tą galerie i postanowiłem zaprezentować mojego gf2. oto pare fotek Użyłem do tego starego radiatora od spawarki :] było trochę dużo ciecia brzeszczotem ale do czego w końcu sa wakacje. oc memory - 335@426 GPU - 200@255 Edytowane 21 Stycznia 2006 przez bako666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 To i ja cos Dorzuce ;-) Chyba najszybszy Gf 6200@6600 na Forum GPU 300 @ 624 MEM 550 @ 817 :-P Miłego Ogladania Karta1 Karta2 Karta3 Karta4 Karta5 Karta6 Karta7 W marku 2003 Rekord 8124 chyba niezle jak na karte za 380 zl ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...