Skocz do zawartości
Barti14

Problem Z Grafiką

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zacząłem instalację FC3. Sprawdziłem płytę tym narzędziem co pyta przy samym początku - testu nie przeszła (sprawdzałem tylko CD1), jednak spróbowałem instalacji. Po instalcji, przy uruchamianiu widziałem tylko artefakty. :/ Pojawiło się okno logowania - zalogowałem się. System się odpalił, ale wszystko co uruchamiam jest nie tak jak powinno. :/ Np. po uruchomieniu FF, Kadu czy dowolnego okna konfiguracji, nie widzę nic oprócz ramki okna. :/ Dopiero po najechaniu na buttona, linka, pozycji w menu itp. pojawia się ten element. Kiedy przesuwam okno, wszytsko się na siebie nakłada itp. :/ Praktycznie nic się nie da zrobić. Ten sam problem miałem na Auroxie 10.2. Przy Auroxie tak samo sprawdzałem płytę i też nie przeszła testu (zaznaczam że sumy MD5 się zgadzały). Moja grafika to Intel i810 (zintegrowana - FC3 ją normalnie wykrywa), 128 MB RAMu, Celeron 400 MHz). A np. KDE w Kubuntu 5.04 działa bez problemu. :/ Bardzo proszę o pomoc i przy okazji - czy przyczyną tego może być uszkodzona płyta (choć wydaje mi się że to przez mój CD-ROM, płyta nie przechodzi testu)?

Załączam przykładowego screena: http://img216.imageshack.us/my.php?image=zrzutekranu18ur.png .

Edytowane przez Barti14

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi