Skocz do zawartości
.::SCR::.

Problem Z Wystartowaniem Fx5600

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wziałem od kumpla Prolinka FX5600, nie uruchamia się, napiecie jest tylko jakby nie przekazuje obrazu na monitor. Kiedyś już też tak u niego było to wziąłem do siebie i jakoś odpalił sie, ale teraz znowu nie ma szans:/ Czyściłem styki=nic. Nie wyglada na spaloną:| Nie wiem co z nią nie tak. Odpalałem z wpiętą sama kartą graficzna także to nie zasilacz...

BTW: Brać FX5600 tego jak sie uda (bo będzie popieniądzach) albo innego czy Ti4200 ??

Komp to:

Celeron 1,2@ (narazie pIII800EB);

Abit BX-133

256/448MB RAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spróbuj zaktualizować biosa do płyty gł. a co do wyboru, to brałbym jednak fx-a, o ile uda ci się go uruchomić ;) nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale pisałeś że ta karta kiedyś działała ci na tej płycie gł. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem Ti4200 , a znajomy FX5200, jeszcze inny FX5600 i w grach moj komp sprawowal sie najlepiej, potem FX5600(chyba 128bitowa), a na samym koncu FX5200 (denna 64-bitowa wersja, jakis kaszaniasty no-name) Oczywiscie Ti oraz 5600 sprawdzalem oba na moim kompie, a 5200 nawet nie mialem ochoty ;) Moze wina sterownikow czy cos. Nie wiem. Podalem co bym wybral, czyli Ti4200 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak karta graficzna chodziła na tym kompie. Wszystko było ok. U kumpla przestała nagle działac wziałem do siebie odapila sie to mu oddałem i teraz znowu to samo tylko że u mnie tez juz nie idze....

czyli u ciebie i u kumpla wogólne nie idzie ? jeśli tak to najprawdopodobniej padła. jak masz możliwość to sprawdź na jeszcze innym kompie żeby się upewnić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi