snower1 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Witajcie:) Mam taki mały problem natury technicznej, otóż mam dwa routery. Jeden router firmy Asmax model AR 804U, drugi zaś firmy D-Link DI-614+.Do tego problemu pozwoliłem sobie dołączyć obrazek jak mam to wszystko podłączone. !!Mam Neostrade!! Czarny kabel biegnie od gniazdka telefonicznego do Router'a(asmax'a).Router jest skonfigurowany i chodzi szybko i bez żadnych problemów.Dwa komputery są podłączone bezpośrednio do niego.Kabel Czerwony jest kablem LAN wychodzącym z routera(asmax'a) do routera(D-link'a)**.Później Dlink daje sygnał lapowi i jednemu kompowi.Jak na rysunku;).Internet chodzi bez żadnych oporów, więc przez długi czas nie miałem problemów z tymi routerami, jednak zaczęły się schody, gdy chciałem skonfigurować porty na d linku dla lapaa, bo nie chciały chodzić.A za każdym razem, gdy próbowałem skonfigurować D linka Internet mi nie chodził na tym lapie i kompie.No i teraz moje pytanie czy da się to jakoś sensownie skonfigurować porty nie dokupując niczego ani nie przekładając, routerów(nie pytajcie dlaczego). No i moje 2 pytanie jak skonfigurować to w windowsie żeby wszystkie kompy się widziały w sieci Windowsowskiej(XP), bo jak narazie to się w ogóle nie widzą. **Nie konfiguruje d-link'a ponieważ gdy to chce zrobić Internet nie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 drugi router ( dLink ) ustaw jako switch ( skretke wepnij do lan a nie wan ) tu masz linka -http://www.tomshardware.pl/network/20030716/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snower1 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) No dobrze a jak ustawie porty ? Pozatym jak robie jak mi mowisz to mi internet na kompie i lapie nie chodzi :/ Edytowane 7 Stycznia 2006 przez snower1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 musisz zrobic maskarade wszystko recznie luknij na linka bo tu duzo by pisac ale to jest bardzo proste jak 1 zrobisz to bedziesz GURU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snower1 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 no tylko ze ja właśnie w sieciach jestem taki sobie i nie kumam wszystkich zagadnień ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...