.::SCR::. Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Witam! http://lab.mentanpin.net/bx_pci_e.htm Czy ktoś z was wykonowyał taką operacje? Czy jest to opłacalne i ile mniej więcej wyjdzie jej koszt? I czy ktoś ewentualnie pomógłby w jego wykonaniu (teoretycznie, gdyż z elektronika zabawy dopiero 1rok:/ no i tłumaczenie krok po kroku:P) Czy operacja jest odwracalna przy ewentualnym niepowodzeniu? Swojego BX-a mam już z pięć lat, kondensatory o dziwo jeszcze nie naruszone(!) Odpaliłem go wczoraj na 6x167 (PIII 800EB@1002Mhz), ale karta graficzna sie wysypuje zresztą dysk też:/ Obraz zaczyna migotać i zwis. Karta graficzna to wiadomo syf Riva :mur: ale będzie albo FX5600 albo Ti4200. Pozatym procek C1200@, przejściówka (http://allegro.pl/show_item.php?item=79087958 tandeta?) i HDD chyba Samsung 8MB 80GB ATA-133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megawebmaster Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 Wow, niezle Ci wyszlo :) Sam sie zaciekawilem czy to jest mozliwe i czy sie oplaca. Ech troche za duzo roboty. Ja na moim Abicie (takim zreszta jak ty :P) wyciagnalem z tulipanka 1.2 GHz -> 1.45 GHz przy nie zmienionym napieciu (1.45V) Przy 1.5 GHz startuje ale zwisy sa nie do wytrzymania ;/ Dojechalbym wiecej ale brak wlasnie dzielnikow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::SCR::. Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Teraz mam Taulatina 1.2@1450 1.5V 30*C w idle i w stresie ok. 34*C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megawebmaster Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) Jakie masz chłodzenie? Ja mam identycznie (:E) tylko temperaturki wg. mobo sięgają 42*C w stresie (pod Primem95) a ok 38-9*C w idle. Mam Arctic Cooling Copper Silent 2 TC. EDIT: Nawet tę samą przejściówkę mamy :D Edytowane 21 Stycznia 2006 przez megawebmaster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::SCR::. Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Odczyty z SpeedFana, w Biosie podobnie przy starcie. Chłodzenie :D jakiś tam Foxccon czy jakoś tak, aluminiowy z wiatrakiem 50x50, obawiałem się go na początku, ale sie zaskoczyłem pozytywnie. Do tego biała pasta silikonowa:/ Ja mam standardowe napięcie 1.5V. Nie wiesz dlaczego nie istnieje coś takiego jak "Reset"? Trzeba wyłączyć zasilanie i dopiero idzie, bo po resecie jest czarny ekran:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megawebmaster Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Hmmm, a kiedy Ci się to stało? Może coś zmieniłeś i tak jest ? :hmmm: No to masz super sztuke, chociaż pewnie to TC nie rozpędza do maxa wentylatora. W każdym bądź razie u mnie jest BAARDZO cicho :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.::SCR::. Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 4800 obr to nie może być ciche u mnie:P Po zmianie procka właśnie powstał ten error z resetem. Ale mi to tam narazie nie przeszkadza, bo komp chodzi praktycznie 24h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megawebmaster Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 24h/dobe to juz sporo :) Zmień sobie wentylek bo w nocy to chyba Ci uszy odpadają :P A sprawdzałeś czy na starym procku jest to samo? P.S. Mnie też się czasem tak dzieje, że wcisne reset i czarny ekran, dopiero powtórny reset lub power i dopiero chodzi... Moze to od procka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...