nawigator81 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Sytulacja jak w opisie do tego dodam ze czytalem posty z forum dotyczace acera i biosu. Bootowanie z stacjsi dyskietek usb nie dziala :(, na dyskietce mam 2 pliki bflashit.bin jak i bios.rom(uma.rom) wedle opisu powinien byc ten grafika intela zintegrowna. Wykonuje ten trik z stacja dyskietek ale nie wiem co jest nie chce sie odpalic testowalem juz to z DVD, jak i kart pamieci i kupa :( prosze o szybka pomoc musze postawic tego laptopa dobra pomoc wynagrodze wplata na konto :) pozdrawiam ! ps jesli to ma cos do czegos to dodam ze ostanie ustawienia bootowania jakie byly zapisane w dzialajacym bios byly z DVDRW ale te same pliki na nagranne na RW nie pomogly oczywiscie przy kazdej probie dalem laptopowi popracowac sobie pare minut, z stacji dyskietek natomiast laptop nie czytal nawet Kolejne pytanko czy ktos ma pdfa albo wie jak go rozebrac aby przeprogramowac bios ? mam nadzieje ze w tych modelach bios jest do wyciagniecia a nie przylutowany na stale pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Sytulacja jak w opisie do tego dodam ze czytalem posty z forum dotyczace acera i biosu. Bootowanie z stacjsi dyskietek usb nie dziala :(, na dyskietce mam 2 pliki bflashit.bin jak i bios.rom(uma.rom) wedle opisu powinien byc ten grafika intela zintegrowna. Wykonuje ten trik z stacja dyskietek ale nie wiem co jest nie chce sie odpalic testowalem juz to z DVD, jak i kart pamieci i kupa :( prosze o szybka pomoc musze postawic tego laptopa dobra pomoc wynagrodze wplata na konto :) pozdrawiam ! ps jesli to ma cos do czegos to dodam ze ostanie ustawienia bootowania jakie byly zapisane w dzialajacym bios byly z DVDRW ale te same pliki na nagranne na RW nie pomogly oczywiscie przy kazdej probie dalem laptopowi popracowac sobie pare minut, z stacji dyskietek natomiast laptop nie czytal nawet Kolejne pytanko czy ktos ma pdfa albo wie jak go rozebrac aby przeprogramowac bios ? mam nadzieje ze w tych modelach bios jest do wyciagniecia a nie przylutowany na stale pozdrawiam no to masz widze problem..ja czekam na swojego lapka jeszcze bo ten zwalilem mu bios..ale u nie wymienia plyte glowna na nowa.....ktos mi opisywal ze w acerach mozna zrobic crisis disc..poszukaj na forum.....odzywskiwanie biosa po omacku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nawigator81 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 no to masz widze problem..ja czekam na swojego lapka jeszcze bo ten zwalilem mu bios..ale u nie wymienia plyte glowna na nowa.....ktos mi opisywal ze w acerach mozna zrobic crisis disc..poszukaj na forum.....odzywskiwanie biosa po omackuhej jak pisalem to co bylo na forum czyli 2 pliki na dyskietce nie zadzialolo to jest caly "crisis disc" plus Fn+esc i power a potem odcisniecie power i klawiszy fn+esc, co do plyty gl to bios jest tam spoko nie jak w ibm znaczy sie jest jeszcze do wylutowania i pod programator kosc 4megowa sst 39vf040. To ze wymieniaja ci plyte gl == naciaganie na kase albo koles nie potrafi. Ja narazie nie mam jeszcze przy sobie programatora i szukam czegos coby potrafilo go postawic na nogi, jak wspominalem za dobra odpowiedz wynagrodze kasa na konto :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 hej jak pisalem to co bylo na forum czyli 2 pliki na dyskietce nie zadzialolo to jest caly "crisis disc" plus Fn+esc i power a potem odcisniecie power i klawiszy fn+esc, co do plyty gl to bios jest tam spoko nie jak w ibm znaczy sie jest jeszcze do wylutowania i pod programator kosc 4megowa sst 39vf040. To ze wymieniaja ci plyte gl == naciaganie na kase albo koles nie potrafi. Ja narazie nie mam jeszcze przy sobie programatora i szukam czegos coby potrafilo go postawic na nogi, jak wspominalem za dobra odpowiedz wynagrodze kasa na konto :) pozdrawiamjak nie dziala crisis disc to nic nie zrobisz.... p.s - ja nie place na nowa plyte glowna, mozliwe ze poprzednia plyta sie zryła wiec ja wymieniaja.....juz sie nie martw....zaden servis nie dalby sie naciagac na nowe plyty glowne...widocznie sie wywalila i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...