Skocz do zawartości
adamm84

Problem Z Kabelkami W Zasilaczu

Rekomendowane odpowiedzi

mam w kompie zasilacz 300W firmy feel i wiatrak 8cm czy moge sobie obciąć stary wiatrak i wstacić inny z sasilaniem wyprowadzonym na zewnątrz ? czy moze sie nie uruchomic ?

zasilanie jest 2 pin czyli plus/minus

aaaa i jeszcze nadmuch czy wydmuch ?

Edytowane przez adamm84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tak robiłem na starych zasilaczach. Wstawiałem wentyl + regulator obrotów i podlączałem pod płytę. Kabelki od wentyla w zasilaczu po prostu izolowałem taśmą (odcinałem ich od płytki).

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w moim modecomie uciachałem wlutowane w PCB kabelki od wentyla, dokładnie zaizolowałem wstawiłem nowy wentyl (taki jak w podpisie) i kableki wyprowadziałem na zewnątrz zasilacza i podpiołem w 3 pin i wszystko pieknie śmiga :D

Edytowane przez fredus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> nowy cooler, uciac wtyczke i zlaczyc go ze staryi kablami od wentyla (w starym wentylu ucinasz kable-zostaw sobie troche po stronie zasilacza, potem utnij w nowym wentylu wtyczke i tasma izolacyjna polacz kable), do tego jak sie da to zamontuj zasilacz do gory nogami, poniewaz oryginalnie elektryka jest do gory nogami, a chyba wiesz co oznacza konwekcja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem takiego Feela i po obcieciu kabelkow i wstawieniu innego wiatraczka pracowal jakby nigdy nic - z tym, ze byl cichszy

swoja droga - zmien zasilacz, bo ten to nic dobrego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi