jakac Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 tak jak w temacie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Oto testy: 1.test 2. recka - Bardzo dobra! 3. recenzja A tak poza tym to od czego jest google ?? Generalnie płytka bardzo dobra i dla entuzjastów, jedyna wada to "data corruption" dla FSB=200+. Jaka jest granica zależy od płyty (modelu, egzemplarza). Aha jeśli zamierzasz mieć r9700 albo inną grafę z AGPx8 to licz się z tym, że tryb AGPx8 ustawia się automatycznie i może to ograniczać max. FSB z jakim będziesz pracował (grafy stają się bardziej wrażliwe) Jak byś miał jeszcze pytania to wal śmiało, już prawie dogłębnie rozgryzłem to mobo ;) Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 DZIĘKUJĘ :D czy możesz napisać coś o wadach płyty, chcę kupić tą płytę, kiedyś w którymś poście czytałem że udało się wyciągnąć FSB 205 Mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 DZIĘKUJĘ :D czy możesz napisać coś o wadach płyty, chcę kupić tą płytę, kiedyś w którymś poście czytałem że udało się wyciągnąć FSB 205 MhzWady są dwie, może trzy ;) 1. Max dzielnik/mnożnik 1/5 dla przykładu nForce2 ma możliwość zablokowania zegarów AGP/PCI. 2. Prawdopodobnie z powodu szybszego polączenia (V-Link 533) między mostkami pn-pd występują błędy na dysku przy magistralach powyżej 200, ile powyżej zależy od modelu. 3. Automatyczny tryb AGPx8 w przypadku używania r9700 ogranicza max FSB. A teraz moje 3 grosze: FSB 200-205 jest osiagalne do codziennej pracy. Mnie ograniczają pamięci (trafił się jakiś kiepski moduł) gdyż chcę jechać na najostrzejszych timingach (a ta płyta ma ich najwięcej do przykręcenia). Ciekawe, że jak wpadł do mnie kumpel z TwinMos'ami 2700 (fakt, że 256 MB) to bzykały lepiej niż moje Corsair i na max ustawieniach dojechałem do 205, ale to nie była granica żadnego z komponentów tylko czas nas gonił, a prawidłowe stwierdzenie stabilności troszkę zajmuje ;) Aktualnie jadę na 2-2-6-2-1T i 200 i jest super stabilnie. Muszę zaznaczyć, że ta płytka widziała już nawet 215 ale wtedy nie miałem macierzy Raid 0, a ta jest wrażliwsza i łatwiej stracić dane :( Co do zalet to przeczytaj dokładnie recenzje, które wymieniłem. A tak patrząc z boku to należało by rozważyć też platformę na nForce2! Tyle, że dzisiejsze mobo na tym chipie są kiepskie, podobno do codziennej pracy to na KT333/400 osiąga się wyższe FSB. Niby są screeny gdzie osiagaja nawet 230-240 ale to jest tak tylko na moment do codziennego użytku podobno nawet na 200 się nie nadają. Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Jak mi się uda wygrać aukcję to za jakieś 2 tygodnie te mobo będzie siedzieć w mojej budzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...