keiename Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Mam takie jedno szybkie pytanie :D Ostatnio zauwazylem :D ze moj telewizor ma wejscie S-video, i pytanie brzmi: Czy jezeli bede laczyl radka z telewizorem kablem s-video (nie prze przejsciowke z s-video na czincz-a :wink: ) to uzyskam lepsza jakosc obrazu czy zmiany nie bedzie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 tak !!! powinieneś mieć lepszą jakość obrazu (teoretycznie) :roll: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 a ile moze kosztowac kabelek s-video :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomko Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Nie wiem ile może kosztować kabelek S-Video, ale ja kupiłem 2 wtyczki S-Video po 2,50 zł. sztuka a jako kabla użyłem 15 m UTP kl. 5 po którym puściłem sygnał svideo (4 żyły) oraz prawy i lewy kanał fonii + masa (3 żyły). Jakość mimo zastosowania tak nietypowego kabla i sporej (15m) odległości jest całkiem niezła, DivX da się bez problemu oglądać. Z drugiej strony wydaje mi się, że jakość dużo zależy od producenta karty graficznej. U mnie (Leadetek) obraz jest ok, a u kolegi na lepszym (teoretycznie) kablu (z osłoną silikonową) i połowie tej odległości jest tragicznie. Tylko że jego karta to Prolink.... Możliwe, że jest to spowodowane poziomem sygnału na TV-Out (u mnie chyba jest wyższy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Na moim Power Colorze tez jest wpozo wiec raczej moge tylko zyskac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goram Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 pytanko: jezelu podlaczam do TV kompa to da sie zrobic zeby dzwiek lecial z TV ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 z tego co piszesz wynika ze w TV masz wejscie s-video wiec jesli nie podlaczysz nic do wyjscia audio (o ile takie posiada) w TV dzwiek bedzie lecial z TV pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Laczysz karte dzwiekowa z telewizorem (kabel mini-jack->czincz dwa kanaly lewy i prawy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 aha qwa zle go zrozumialem. zrob tak jak radzi keiename polacz TV z kompem za pomoca kabla mini jack (w kompie do wyjscia) -> chinch ( w tv do wejscia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Jeszcze mam pytanie o TVtool. Czy ten program obsuguje karty ATI i Nvidi czy tylko Nvidi :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Nvidia. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 A istnieje podobny program dla ATI :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werki Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Mam takie jedno szybkie pytanie :D Ostatnio zauwazylem :D ze moj telewizor ma wejscie S-video, i pytanie brzmi: Czy jezeli bede laczyl radka z telewizorem kablem s-video (nie prze przejsciowke z s-video na czincz-a :wink: ) to uzyskam lepsza jakosc obrazu czy zmiany nie bedzie :?: Chm ceny wachaja sie bardzo. Moj ojciez zajmuje sie filmami tzn. skonczyl filmowke w lodzi i zrobil pare filmow i teraz terz robi i jestem z nim czesto w sklepach.(po co ja to tlumacze) i np. mam w domu metrowy kabel za ponad 100 zl :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Nie wiem ile może kosztować kabelek S-Video, ale ja kupiłem 2 wtyczki S-Video po 2,50 zł. sztuka a jako kabla użyłem 15 m UTP kl. 5 po którym puściłem sygnał svideo (4 żyły) oraz prawy i lewy kanał fonii + masa (3 żyły). Jakość mimo zastosowania tak nietypowego kabla i sporej (15m) odległości jest całkiem niezła, DivX da się bez problemu oglądać. Z drugiej strony wydaje mi się, że jakość dużo zależy od producenta karty graficznej. U mnie (Leadetek) obraz jest ok, a u kolegi na lepszym (teoretycznie) kablu (z osłoną silikonową) i połowie tej odległości jest tragicznie. Tylko że jego karta to Prolink.... Możliwe, że jest to spowodowane poziomem sygnału na TV-Out (u mnie chyba jest wyższy). Mam grafe Prolinka i kabelek S-video o dl 15 m Jakosc obrazu zalezy IMHO od samego TV z tego co mowisz. Puszczajac na starym Filipsie mam taka jakosc obrazu ze mozna sie poplakac, jednak na Panasonicu lub nawet Triluxie , divxy oglada sie miodzio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 A jaka jest tak rozsadna dlugosc kabla (bo pewnie nie 50 metrow :lol:) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 S-video zapewnia zdecydowanie lepsza jakos obrazu niz cinch. Kabel jest drogi. Na dobrej jakosci sprzetu widac szybko roznice miedzy kablem szajs i kablem dobrej jakosci. Powinien miec pozlacane styki, byc dosyc gruby. Osobiscie zakupielm takowy w sklepie z RTV za jakies 45 zlotych (3 metry). Wczesniej probowalem jakis szajs za 7 PLN i roznica jest widzialna (Radeon 8500 oraz stacjonarny DVD Sony'ego i TV Philipsa 28 cali, 16:9, plaski, 100Hz) A istnieje podobny program dla ATI icon_question.gifA po co :) ? Do ati nie trzeba kupowac dodatkowych programow masz wszystko ladnie w sterownikach i jakosc jest doskonala bez kombinowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...