keiename Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 No i znalazlem bios do Radeona 9000 Pro :D ale jest jeden problem :( Bios jest ze strony giga-byte'a i nie wiem czy bedzie dzialal na moim Radku Power Colora :?: Pliz o szybka odpowiedz. Szczesliwego nowego roku :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 najprostszą metodą jest samemu sprawdzić, tylko zaopatrz sie najpierw w drugą kartę graficzną pod PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 mi sie wydaje ze nie bedzie to poprawnie chodzilo gdyz jest to bios od firmy gigabyte a nie power color, lepiej poszukaj na stronie power color tam powinien byc bios do twojej karty ja bym nie prubowal na twoim miejscu tego biosa wgrywac :D sam sie boje bo tez nie wiem czy by sie nic nie skopalo wgrac biosa radeon 9000pro do radka 9000 tez gigabyte:D moze by akurat sie przerobily zegar i pamiec na wyzsze takie jak w pro:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 spróbować zawsze można, najwyżej sflasciach!e ponownie orginalnym ( tylko najpierw musi go zgrac na dyskietke ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Też jestem strasznie ciekawy czy nie dałoby się podkręcić Radka 9000 do wersji PRO przez wflashowanie biosu od wersji PRO :?: . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Też jestem strasznie ciekawy czy nie dałoby się podkręcić Radka 9000 do wersji PRO przez wflashowanie biosu od wersji PRO :?: . Pozdrawiamwątpie, to są troche inne konstrukcje i na innych płytkach drukowanych. Pozatym pamieci 5 ns ( takie przewaznie sa na 9000 ) nie pojdą na 275 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Też jestem strasznie ciekawy czy nie dałoby się podkręcić Radka 9000 do wersji PRO przez wflashowanie biosu od wersji PRO :?: . Pozdrawiamwątpie, to są troche inne konstrukcje i na innych płytkach drukowanych. Pozatym pamieci 5 ns ( takie przewaznie sa na 9000 ) nie pojdą na 275 MHz. Może to głupi pomysł(a raczej na pewno jest to głupi pomysł), ale czy można przełożyć pomiędzy kartami pamięci?? Wydaje się głupie, ale wyobraźcie sobie, że macie kartę 9000, a komuś skopał się 9000 Pro. Qupujecie sobie i przekładacie pamięci. Możliwe?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Może to głupi pomysł(a raczej na pewno jest to głupi pomysł), ale czy można przełożyć pomiędzy kartami pamięci?? Wydaje się głupie, ale wyobraźcie sobie, że macie kartę 9000, a komuś skopał się 9000 Pro. Qupujecie sobie i przekładacie pamięci. Możliwe?? No pewnie że możliwe przeciesz o tym wiedzą najstarsi górale i małe dzieci w przedszkolu aż dziwne że ty o tym nie wiedzaiałeś. Ja tak zrobiłem i jest spox :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 THX za odpowiedź pieklo. A nie wiedziałem, bo w przedszkolu koleżanki podrywałem, a z góralami mam tyle wspólnego cio Slipknot z Backstreet Boys :P :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 pieklo po co piszesz takie posty i robisz ludziom nadzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 THX za odpowiedź pieklo. A nie wiedziałem, bo w przedszkolu koleżanki podrywałem, a z góralami mam tyle wspólnego cio Slipknot z Backstreet Boys :P :)Wiesz... on chyba żartował.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Na stronie power colora nie moge biosow znalezc :( Wyslalem im maila z zapytaniem o bios wiec zobaczymy. Narazie wiec wstrzymam sie z flaszowaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 THX za odpowiedź pieklo. A nie wiedziałem, bo w przedszkolu koleżanki podrywałem, a z góralami mam tyle wspólnego cio Slipknot z Backstreet Boys :P :)Wiesz... on chyba żartował.... ale ja na prawdę wymieniłem pamięci jedną kostkę mam od mojego starego gf mx a drugą kupiłem w sklepie i teraz mam 192mb ram na karcie niestety 128 ram to sdr a 64 ram to ddr. a tak na poważnie to jest to niemożliwe (chyba :wink:) kiedyś do starych kart graficznych można było dokupić pamięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 No i znalazlem bios do Radeona 9000 Pro :D ale jest jeden problem :( Bios jest ze strony giga-byte'a i nie wiem czy bedzie dzialal na moim Radku Power Colora :?: Pliz o szybka odpowiedz. Szczesliwego nowego roku :!: Bios powinien śmigać na maxa :) . Do kart Nvidii ładowałem biosy od różnych producentów (np.: do Pixelview bios od Leadtek'a) i spox ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 No i znalazlem bios do Radeona 9000 Pro :D ale jest jeden problem :( Bios jest ze strony giga-byte'a i nie wiem czy bedzie dzialal na moim Radku Power Colora :?: Pliz o szybka odpowiedz. Szczesliwego nowego roku :!: Bios powinien śmigać na maxa :) . Do kart Nvidii ładowałem biosy od różnych producentów (np.: do Pixelview bios od Leadtek'a) i spox ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 THX za odpowiedź pieklo. A nie wiedziałem, bo w przedszkolu koleżanki podrywałem, a z góralami mam tyle wspólnego cio Slipknot z Backstreet Boys :P :)Wiesz... on chyba żartował.... To, że on se jaja robił, to ja wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 tak jakby offtopicowo, ale ciekawa sprawa. kumpel pare lat temu mial voodooo + jakas karte 2mb, miala ona jeszcze dodatkowe miejsca na kostki pamieci. podkrecil teego voodoo wpisem v autoexecu, przy montowaniu chlodzenia na tym voodoo cos uszkodzil, wulutowal procka, potem pameici na breloczek, dla jaj wlozyl te wylutowane pamieci z voodoo do karty 2 mb i dzially ! :) ma ta karte do dzis, z tego co widzialem tona voodoo i tej karcie pamieci tejsamej firmt są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...