Skocz do zawartości
modding16

Celeron 700mhz I Głośniki 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

mam kompa: Procek Celeron 700MHz, 256MB Ram, Grafika Nvidia Alladin TNT2 16MB, Płyta Główna: PCChips M754LMR. Nie wiem czy jak podłącze do niego głośniki i zamontuje karte dźwiękową: Creative Sound Blaster Live 24 bit, to czy komputer bedzie mi sie mulił. Pytalem kolesia to powiedzial ze tak. pomozcie!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień znajomych.

Gratuluje rzeczowej odpowiedzi :?

Do autora tematu: nie komputer nie bedzie mulil, pod jednym warunkiem - nie bedziesz korzystal z EAX. Live 24bit nie ma wlasnego procesora i wszelkie obliczenia EAX wykonuje glowny procesor komputera. Jak nietrudno sie domyslic, na Twoim sprzecie moze to juz byc dosc widoczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprzez moją odpowiedź chcialem powiedzieć, że wymiana karty muzycznej nie moze wpłynąc negatywnie na prace komputera o ile tak jak napisał costi nie będiesz używał eaxu. A pisząc ją myślałem, że ludzie zrozumią. No trudno. Poprawie się:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, dorzuce swoje 2 grosze, na starym kompie ( pentium III 733, 256 MB ram ) po zamontowaniu SB Audigy 2 ZS z odtwarzaniem muzyki nie było problemu, filmy w divix dało się oglądać ale niestety przy filmach dvd obraz sie przycinał - procesor był obciążony w 100 procentach. W tym samym kompie na poprzedniej karcie SB 128 problemów z odtwarzaniem dvd nie było.

Pozdrooffka

PS: a Audigy dekoduje sprzętowo więc teoretycznie nie powinno obciążać procka :)

Edytowane przez baq4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi