Skocz do zawartości
DEVILEK

7800gtx & O/c Team

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Mieliśmy dnia dzisiejszego jakiś "mały wyniczek robić no i jak to bywa czasami - posypały się kłody pod nogi. Załatwiłem GTX-a a kolega Kaga z tego forum miał się pojawić z drugim. Na nasze wspólne nieszczęście utknał w pracy.

Ja w pierwszym momencie załamka a Matiz do mnie, że walczymy z jedną i tak też właśnie będziemy czynić a w tym temacie o tym informować na bierząco.

Narazie pierwsze fotki systemu.

post-105041-1136654253_thumb.jpg

post-105041-1136654290_thumb.jpg

post-105041-1136654310_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

Mieliśmy dnia dzisiejszego jakiś "mały wyniczek robić no i jak to bywa czasami - posypały się kłody pod nogi. Załatwiłem GTX-a a kolega Kaga z tego forum miał się pojawić z drugim. Na nasze wspólne nieszczęście utknał w pracy.

Ja w pierwszym momencie załamka a Matiz do mnie, że walczymy z jedną i tak też właśnie będziemy czynić a w tym temacie o tym informować na bierząco.

Narazie pierwsze fotki systemu.

ten fander nie pasuje ;] tak sie swioeci ;)

powodzenia ;)

//edit

a ten gtx to 256 czy 512? i cvzy vmody sa czy beda czy nie beda?

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTX 512 taaa w PL :?

Grafa będzie bez modów - wymóg dostawcy. Jak narazie hmmm walczymy z Venice, bo chłopak na 3.1GHz wymiękł :mur:

przeciez sa w arche za jedyne 3 kilo złotych :lol: hehe. Tak miałem nadzieje, ze 512, no ale coz szkoda, no i szkoda tez ze bez modów, ale moze jakis potajemny mod biosa bez przyznawania się... hehe ;)

co do Venice to ten co to go sprzedajecie (olie dobrze sie domyslam ze to wy?)

powodzonka jeszcze raz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porażka totalna :mur: :mur:

Max to prawie 20k a dalej to się już vgpu kłania, który oczywiście przez bios nie działa.

:sad:

dzaiła, tylko trzeba miec ktoras wersje editora, nie pamietam ktora......

rafki20 pisał, ze uzył NiBiTorv26 i mu sie udało zmienic Vgpu w swoim 7800gtx tak jak w poradniku z toipivu o 7800gt. Moze tylko niekotre egzemplarze działaja z modem :/ czy co...

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życze wam dobrych wyników, bo jak narazie zapowiada sie nieźle

Może dorwiecie drugiego 7800GTX'a :razz:

Devil juz poszedł i GTX razem z nim. Wyniki zaczeły dziwnie spadać, zmiana sterow, biosu nic nie dały więc sobie darowaliśmy. A drugirgo gtx... hmm no ciężko bo tego mamy do środy :unsure:

Ale może jeszcze kiedyś się uda B)

Aktualnie grzeje w pokoju bo zimno było :P(kaloryfer na 0) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie próbowałem dostać GTX 512 ale w cennikach paru frm są (od 2800PLN)

W ofertach są, lecz na magazynach jednak pustki.

Naliczyłem jakieś 5-6 sztuk na rynku, które można wypożyczyć, lecz nie było sensu brać 2 innych firm grafy.

nVidia odpowiedziała nam, że może w następnym miesiącu, wrócą do nich wszystkie karty z testów i dwie nam podeślą do zrobienia dobrego wyniku.

No cóż, 256MB to nie 512MB.

Szkoda, że chłopaką nie wyszło. Ale chęci mieli dobre, wiec można się spodziewać, że kolejnym razem będzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@romek

Oczywiście, postaramy się aby kolejnym razem było lepiej, przynajmniej z mojej strony bo Devil to sie chyba załamał :sad:

Wiadomo, że co 512 to nie 256, biorąc pod uwagę jeszcze taktowania. No i chłopaki postarajcie sie, aby CPU u Was miał wiecej niż 3ghz bo inaczej takie 2 grafy się udusza. Na takich samych taktach GPU i roznicy w CPU(2,75 u Devila i 3ghz u mnie) była różnica ok 1k w 3DM03, a to już całkiem sporo(a była tylko jedna grafa).

Oczywiście zasiłka to Huntkey 350W(by Zenfist.pl - dzięki) mimo to że na naklejce z grafy pisze"Warning - minimum 400W system power supli) :lol: :lol: .

No to chyba na tyle :P Pozdro

PS. orby będą jak devil dotrze do domu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kszonek - co z tego, że bios Ci pokaże 1.5v w 3D zamiast 1.4v skoro fizycznie będzie nadal mniejsza wartość.

@Masell - blok nic nie da bo jej nie było za ciepło tylko prądu brakowało.

@Romek dzięki

Ogólnie to może w wtorek dojdzie do połączenia graf w SLI i jakoś to będzie - wyniki z jednej grafy nie specjalnie mnie ucieszyły.

Podziękowania dla firmy action.pl, zenfist.pl oraz mojej kobiety za bardzo dużą cierpliwość.

ps. orby za chwile.

Linki do orb 2001 i 2003

http://service.futuremark.com/compare?2k1=8855449

http://service.futuremark.com/compare?2k3=4533653

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kszonek - co z tego, że bios Ci pokaże 1.5v w 3D zamiast 1.4v skoro fizycznie będzie nadal mniejsza wartość.

@Masell - blok nic nie da bo jej nie było za ciepło tylko prądu brakowało.

@Romek dzięki

Ogólnie to może w wtorek dojdzie do połączenia graf w SLI i jakoś to będzie - wyniki z jednej grafy nie specjalnie mnie ucieszyły.

podobno to cos dawało, ale moze i racja, sam tego nie robiłem, wiec sie nie bede sie sprzeczac ;)

Hmmmm, a nie chce sie wam pobenchowac w niedziele? :D

a na dwie grafe tez chcieliscie tego Huntkeya dac? :zonk: :zonk: :zonk:

btw. Wlasnie sie dziwnym trtafem dowiedziałem ze matiz ma tyle lat co ja :blink: heh

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobno to cos dawało, ale moze i racja, sam tego nie robiłem, wiec sie nie bede sie sprzeczac ;)

Hmmmm, a nie chce sie wam pobenchowac w niedziele? :D

a na dwie grafe tez chcieliscie tego Huntkeya dac? :zonk: :zonk: :zonk:

btw. Wlasnie sie dziwnym trtafem dowiedziałem ze matiz ma tyle lat co ja :blink: heh

@ kszonek: jak widać nic nie daje, a w niedziele nie bardzo bo w poniedziałek mam 2 sprawdziany, a na koncert jeszcze chciałem iść :lol2:

Do SLI leży chieftec 420W w szafie(szafie czy szefie:D). Najwyżej jedna grafa poszła by pod szefa i tyle :-P

@btw. gratuluje doinformowania - nigdy wieku nie ukrywałem, musze sobie dowod wyrobic bo bez tego(w sumie bez jego skanu) ciezko cos załatwic :P(też bym sie bał dać sprzęt komuś o kim się nic nie wie ;)).

@ Racuch:

Dzięki, ale już wybij bo po zabawie jest :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrobiliście 2005 ??

DLACZEGO ????

Poniewaz sterowniki, które dają punkty za free z 3dm03(81.26) sypią artami w testach cpu, których w 03 robić nie trzeba. I prawdopodobnie to obniżyło znacznie wynik w 05. Powiem tylko, że <9k :P

Ale się poprawimy B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm nie tylko z powodu sterów tak jak pisze to Matiz. Bo stery zmienić to nie problem, ale gdy widziałem jakie wyniki wychodzą to szkoda było czasu na cały przebieg 05, który jednak trwa dosyć długo.

tylko, ze pamieteajcie iz do "swiatowej" klasyfikacji licza sie tylko stery FM Approved.

btw: ogolnie gratuluje tego co osiagneliscia i w jakim stylu. czekam na wiecej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również gratuluję, ale tylko chęci. Wyniki, jakie uzyskaliście, są porównywalne z tymi jakie osiąga się a64@2.7GHz AC + 7800gtx również AC, czyli średnie i raczej niegodne zakładania nowego tematu.

Ale to naturalnie moje zdanie...

... bo cpu też w sumie niegłupie, szkoda, że nic z tego nie wyszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również gratuluję, ale tylko chęci. Wyniki, jakie uzyskaliście, są porównywalne z tymi jakie osiąga się a64@2.7GHz AC + 7800gtx również AC, czyli średnie i raczej niegodne zakładania nowego tematu.

Na A64@2.7GHz ( a/c ) i identycznym taktowaniu grafy wyniki są o wiele mniejsze niż te co my uzyskaliśmy. Sprawdzałem na procu u siebie.

@Sulaco - wiem, że powinny być stery FM Approved. Jak będzie SLI to będą najnowsze i oczywiście oficjalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż mi jeden taki wynik na a64@2,7GHz to masz ode mnie flaszke (no i gpu bez Vmoda!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie, x2@2.6GHz i wynik >9,2k w marku05 na gtx256@520/1410MHzwystarczy? Aż tyle dwujajec w marku05 nie daje. Naturalnie, w marku03 odskakujecie takiej konfiguracji, ale jedynie dzięki cpu@3.0GHz, bo ten benchmark jest zależny od reszty klocków.

Ogólnie, nie ma co się unosić, fajnie, że się pobawiliście i podzielilście się z nami rezultatami, ale ja osobiście bym o takich wynikach nie informował, bo nie ma o czym.

Oby z SLi było lepiej, czego wam serdecznie życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi