Skocz do zawartości
DEVILEK

7800gtx & O/c Team

Rekomendowane odpowiedzi

Orb nr. 1 modowany bios - nasza ma zwykly.

Orb nr. 2 woda na grafie - gdzie widzisz u nas blok

Orb nr. 3 hmmm ładny wynik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@draak:

Jakby były dwie karty do zabawy to [ciach!]ł byśmy nie pisali, nam też się nie uśmiecha, że nie było drugiej karty. Zamiast tyle klikać skołuj nam na wtorek drugą :-P

Pozdro

PS. sugeruje nie robić już OT bo zaraz będe miał przy nicku 50% <lol>

Edytowane przez Matiz_sc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurcze ale się rozpisaliscie :)

Ekipa, która kręciła nie uzyskała super wyniku lecz czegoś nowego się nauczyła i wyniosła z tego jakąś lekcje.

Jak widzę w wynikach to nadal królem w 3D 03 i 3D 05 jest Sulaco.

Oj będzie co pobijać na przyszłość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurcze ale się rozpisaliscie :)

Ekipa, która kręciła nie uzyskała super wyniku lecz czegoś nowego się nauczyła i wyniosła z tego jakąś lekcje.

Jak widzę w wynikach to nadal królem w 3D 03 i 3D 05 jest Sulaco.

Oj będzie co pobijać na przyszłość

Sulaco ma Vmoda, a my sobie na to nie mogliśmy pozwolić, więc chyba to logiczne, że nasz wynik jest słabszy:P

Widać różnice w taktowaniu rdzenia, u Sulaca widziałem chyba 575MHz a u Nas marne max. 522 stable - powyżej wynik malał :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marny Venice@2.7GHz i grafa lekko puszczona na systemie bez optymalizacji. I tak biednie, ale lepiej niż wczoraj.

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1671089

Jakbym miał tyle na gpu co orb odczytał to ohohoh.

@ Daron

Koszta hmmmm - trochę kawy, straconych nerwów, prądu odrobinę i załatwienie GTX do testów - tylko szkoda, że nie może być zmodowany :?

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zapytam z czystej ciekawości jakie są koszta takich 'imprez' ?

Pozatym no to gratulejszyns bo coś się na Extreme dzieje :)

Jedna herbata, jedna kawa i obiad dla Devila oraz trochę prądu - ot całe koszty :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devilek, niezły wynik, ale widać, że gtx256 nie ma szans w tym benchmarku z x1800xt (na chłodzeniu powietrzem miałem ten sam wynik co teraz z wodą, +/- 50pkt). Jedynie po hard modach jak u Sulaco są szanse na minimalne przekroczenie 10k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol .. temat jest super..

"jestesmy zajebisci bo my mamy mniej tylko dlatego ze nie mamy Vmoda, tamci mieli wode i wogole nam bios nie dziala"

a gdzie tu profesjonalizm??

i gdzie extreme?

imho przesada

jedziemy tu na extremalnym lamy za glupie tematy ..

a ten?

zalozyliscie temat zanim mieliscie wyniki .. z góry zakladacie ze co zakrecicie to extreme?

imho lipa ... i brak samokrytyki

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chaos pojechałeś.... Ale co prawda to prawda. Ja ostatnio benchowalem przy temeraturze -5 w pokoju i ch... to dalo oprocz virusa w moim organizmie i extremalnego osłabienia. Wynik mial byc extreme ale sie okazalo ze procek kiszkowy extremalnie. Ale gdyby był lepszy to napwno bym miał 1 mijsce na sempronie w spi, aibenchu i we wszytskim innym :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol .. temat jest super..

"jestesmy zajebisci bo my mamy mniej tylko dlatego ze nie mamy Vmoda, tamci mieli wode i wogole nam bios nie dziala"

a gdzie tu profesjonalizm??

i gdzie extreme?

imho przesada

jedziemy tu na extremalnym lamy za glupie tematy ..

a ten?

zalozyliscie temat zanim mieliscie wyniki .. z góry zakladacie ze co zakrecicie to extreme?

imho lipa ... i brak samokrytyki

Dużo racji masz :)

BTW cienkie te GTX256 :D

Chociaż sulanco walnął >10k w 2005 (i sie nie pochwalił <_< - no dobra jak zrobie aktualizacje rankingu - to będzie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano fakt, nie wyszło nam to ani trochę - miało być całkowicie inaczej niż to co widać w temacie.

Nie mamy nic na swoją obronę, może oprócz tego, że postaramy się aby było lepiej następnym razem.

Sam z tych wyników nie jestem zadowolony, bo dla mnie to nawet nie są na miarę naszego skromnego podwórka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I trzymam kciuki za was zeby nstepny raz poszlo lepiej. Tu sie ukazuje minus pozyczanego sprzetu-nie mozna nic modowac, a bez modow ciezko zawalczyc o jakiś rekord w skali swiatowej. Tylko tak na przyszlosc.... najpierw wyniki a pozniej chwalenie :D

edit:

zamiast fandera polecam delte ;) fander dmucha słabiutko, za słabo jak na extremalne OC - nie do tego został stworzony. Tylko tzreba miec stopery jak sie siedzi koło delty dłużej niż 5 minut :D

Edytowane przez wisnia666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano fakt, nie wyszło nam to ani trochę - miało być całkowicie inaczej niż to co widać w temacie.

Nie mamy nic na swoją obronę, może oprócz tego, że postaramy się aby było lepiej następnym razem.

Sam z tych wyników nie jestem zadowolony, bo dla mnie to nawet nie są na miarę naszego skromnego podwórka.

w ramach skruchy poproscie moderatora o przenisienie na KARTY GRAFICZNE .. ;]

i grzechy zostana wam odpuszczone ...

i taka rada

fotorelacje sa mile widziane itp ..

ale najpierw sie ma wynik .. potem sie okresla czy jest extremalny a potem sie buduje posta ...

nie zebym sie czepial .. bo nic do was chlopaki nie mam .. ale zasady obowiazuja wszystkich

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Matiz_sc & DEVILEK,

Powodzenia i lepszych wynikow nastepnym razem ;) Ale bez vmodow, o raczej cienko bedzie zawalczyc na ORB'ie :(

Sam czesto mowie i widze to na XS, ze robienie relacji "na zywo" nie zawsze jest takim dobrym pomyslem, bo moze cos pojsc nie tak i caly mizerny plan w p**** i tylko chowac sie trzeba po katach :lol: Wasz temat niestety to potwierdza.

Czekam na kolejne podejscie i pozdrawiam :)

topic przeniesiony na prosbe autora tematu

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo racji masz :)

BTW cienkie te GTX256 :D

Chociaż sulanco walnął >10k w 2005 (i sie nie pochwalił <_< - no dobra jak zrobie aktualizacje rankingu - to będzie)

Ty lepiej zrób tą aktualizację, zanim sprzedam x1800xt :P, bo na razie masz minusa, że ho ho ;)

I daj tam proszę aktualny wynik, 10600 :P

A temat- cóż, w formie bardziej "dyplomatycznej" pisałem już dawno to co Chaos, licząc przy okazji, że z sli będzie lepiej. Jednak bez v-modów gtx256 nikomu już czapek z głów nie zerwą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A temat- cóż, w formie bardziej "dyplomatycznej" pisałem już dawno to co Chaos

coz taka moja głowa wada/zaleta ze mowie to co mysle i jak mysle ...

mysle ze mimo ze powiedzialem to dosadnie to nikogo nie urazilem .. a niewatpliwie mam racje

głownie chodzi o sam fakt ze chlopcy zalozyli topic nie majac nawet wyników .. a to juz jest disrespekt ;]

powodzenia zycze w przyszlosci dla OC/Team .. i nie uwalcie zadnego mobo wiecej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniewaz sterowniki, które dają punkty za free z 3dm03(81.26) sypią artami w testach cpu, których w 03 robić nie trzeba. I prawdopodobnie to obniżyło znacznie wynik w 05. Powiem tylko, że <9k :P

Ale się poprawimy B)

sprobojcie dac sterowniki 83.10bata daja kopa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytam ten temat, i czytam... i szczeze mowiac niejeden "zwykly" uzytkownik ma podobne osiagi... i niezaklada specjalnie nowego tematu, nietrabi o tym jak niewiadomo o czym...

20k w 3d2003 no niby dobrze, ale przegladajac wyniki na innych forach gdzie wyciaga sie 20k i wiecej w 3d2005...

wiec moze czas wziac sie za to z powazna woda, suchym lodem, freonem, czy azotem? :lol2:

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi