Skocz do zawartości
Hacz

Jaki Zestaw Amd Czy Intel

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad poniższymi zestawami(+ 2x gf7800gtx gainward, zasilacz zeus 650w). Który będzie lepszy tzn. chciałbym czasem sobie pograć, i kompresja filmów itp. Ale chyba bardziej będzie służył do gier.

1.

Proc- Intel Pentium D Extreme Edition 840 3.2 GHz

Płyta- Abit NI8 SLI lub Asus P5WD2 Premium Wifi-TV Intel 955X ewentualnie Microstar P4N Diamond nVidia nForce4 SLI Intel Edition

Pamięć- Kingston HyperX DDR2 2x1024MB 900MHz CL5(może 2x) lub 2x PDP Patriot Dual ELK 2x 512MB DDR2 1 GHz

2.

Proc- AMD Athlon 64 X2 4800+ BOX (Socket 939)

Płyta- DFI LanParty nF4 SLI-DR

Pamięć- 2x PDP Patriot XBLK 2 x 512MB DDR 600MHz CL2.5 lub 2x Corsair TwinX Pro DDR 2x1024MB 400MHz CL2 ewentualnie Kingston HyperX DDR 2x 512MB PC-533 CL2

Nie chodzi o kasę, chodzi o wydajność. Chętnie przeczytam każde spostrzeżenia. Z góry dziękuje za pomoc.

Edytowane przez Hacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do chłodzenia proca będę miał prometeiechillerworks ale skąd mam złapać jakieś dobre bh5 miałem kiedyś ocz 4800(2x 512) chodziły bez problemu na 600mhz z cl 2.5 ale dało się o wiele więcej z nich wycisnąć żałuję że je sprzedałem. Na karty i mostek na płycię mam fajne wc większość część to innovatec, czy pompa eheim 1048 starczy na chłodzenie mostka i 2x 7800 gtx? może zdobędę wersję z 512mb.

Podziękowanie dla każdego za wypowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Kupuj pierwszy zestaw ja ci dobrze radze :D

Dobrze że tylko Ty <_< Argumenty podaj!! AMD kopie intela w grach więc podaj mi sensowne powody dlaczego ma brać intela <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi