Skocz do zawartości
kamilo23

Książki W Jezyku Angielskim

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie według was są warte polecenia. Mam namyśli jaką tematyke fantastyczne , naukowe. Jakie warto kupić.

Potrzebuje bo musze podszkolic słownictwo i chciałbym sobie kilka pozycji zakupić. :huh:

Nie lubie fantastyki interesuja mnie historia, nauka itp B)

Zdecyduj sie ;)

Tam jest wiele stron, im dalej tym inne pozycje i tematyka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w zasadzie nie czytam po polsku tylko po angielsku. I z książek, z których najwięcej się nauczyłem to zdecydowanie te autorstwa Grishama. Mnóstwo naukowego słownictwa, slang, mowa potoczna. Polecam. Obecnie czytam The Street Lawyer. Zdecydowanie polecam The Pelican Brief. Słownictwo z różnych dziedzin a i akcja niesamowita ;)

Edytowane przez Severus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pratchetta tez polecam, z jednym zastrzezeniem - czytac dwa razy. Za pierwszym razem zwraca sie uwage na fabule i przy okazji lapie sie czesc dowcipow, za drugim czytaniem (kiedy juz wiemy co sie dzieje) zwraca sie baczniejsza uwage na slownictwo i gierki slowne - a tych jego ksiazki sa pelne i stanowia one co najmniej polowe dowcipow.

Swoja droga uklony dla tlumacza, ze nawet po polsku te ksiazki sa smieszne.

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi