Skocz do zawartości
wilczek

kolejne problemy z kompem :(

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce zasmiecać H&P bo nie jestem pewien czy to problem sprzetowy.

Po wymianie płyty gł i zasilacza komp czesto sie resetuje. Na poczatku myslałem ze to wina wirusa ale sformatowałem całego kompa, postawiłem na nowo windowsy lecz niestety problem dalej sie powtarza. Pracuje se normalnie na kompie i alge reset 8O bez zadnych bledów czy co. czasmi widac tylko przez ulamek sekundy niebieski ekran, ale to tak szybko ze nie da sie nic przeczytać. Czesto sie zdza ze po takim resecie komp automatycznie wchodzi do biosu (bez naciskania del). Po ponownym uruchomieniu kompa wyswietla sie ta ramka do wysylania raportu bledów. Czym moze to byc spowodowane ??

Czy trzeba sciagac jakies patche do tej plyty czy co ??

aha i kolejne pytanie czy po zmianie biosu na nowszy mozna uzyskac wiecej dzielnikow ??

no dobra jeszcze jedno pytanki :lol: Na ile krecicie Celka 1.2 Ghz ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

celina 1.2 na 1560 - 1600 jak dobrze pojdzie ale wycisniesz i ponad 1700 na dobrym chlodzeniu

co do restartow to chyba masz chochliczki jakies - zloz kompa raz jeszcze moze problem zniknie jak nie skontaktuj sie ze sprzedawca lub najblizszym przedstawicielem firmy MAJKROSOFT (oj to nie ta bajka ::P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce zasmiecać H&P bo nie jestem pewien czy to problem sprzetowy.

Po wymianie płyty gł i zasilacza komp czesto sie resetuje. Na poczatku myslałem ze to wina wirusa ale sformatowałem całego kompa, postawiłem na nowo windowsy lecz niestety problem dalej sie powtarza. Pracuje se normalnie na kompie i alge reset  8O  bez zadnych bledów czy co. czasmi widac tylko przez ulamek sekundy niebieski ekran, ale to tak szybko ze nie da sie nic przeczytać. Czesto sie zdza ze po takim resecie komp automatycznie wchodzi do biosu (bez naciskania del). Po ponownym uruchomieniu kompa wyswietla sie ta ramka do wysylania raportu bledów.  Czym moze to byc spowodowane ??

Czy trzeba sciagac jakies patche do tej plyty czy co ??

aha i kolejne pytanie czy po zmianie biosu na nowszy mozna uzyskac wiecej dzielnikow ?? 

no dobra jeszcze jedno pytanki  :lol: Na ile krecicie Celka 1.2 Ghz ??

nie chce cie smucic, ale ja mam takie same objawy i co sie okazało mam BAD SECTORY na dysku! Czasami chodze po necie I PIK, komp sie resetuje! Sprawdz dysk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol:

patch do SDI pod win XP i wszystko jasne :lol:

jak instalowałem ostatnio system to zapomniałem o nim i to dlatego.

Zdziwiło mnie ze pod 98 sie nie resetuje a tylko pod Xp i to jak jest w necie

aha plyta jest cudowna, piekna i wogole. Skrecilem celka na 920 i bylo by duzo wiecej gdyby nie temeratora :( Stabilny jak skała :D

Mam tylko problem z dopasowaniem programikó który by w miare dokładnie pokazywał temp na procku :| SpeedFan i MbM pokazuja mi po -32 C :roll: :lol: a ten xxx Asus probe nie schodzi nigdy ponizej 40 C

No i nie moge se regulowac obrotow wiatraczka :(

Niedlugo bede mial tulipanka 1200 lub 1000 :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi