Skocz do zawartości
LuKaSeKbP

Znalazłem komórke...

Rekomendowane odpowiedzi

Chmmm..... Opowiem wam historie dzisejszego dnia......

Jechalem dizsaj do babki.. po dordze wstapilismy na cmetarz (ja nie poszedlem bo zabardzo piździlo) przychodza moi rodzice i siostra i mowi ze komurke znaleźli... wylączoną.. moja siostra (specjalista od prehackingu:lol: ) odpalila ją bez wpisywania pina hehe......

za mniejwiecej 30min ktos zadzwojil moj tata se gada:

BABKA-X:odda pan telefon?

TATA: są swieta... niech pani bierze butelke szmapan i przyjeżdza..

BABKA-X: tylko?

TATA: jak pani chce to moze byc wiecej...

podal adres i takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly... przyjechali qurwa dopiero po 1h

ja patrze kolo ktory z nia przyjechal ma jakas flaske ;) mysle spoko ma 0,5litra.... daje dla mojego taty... moj tata odaje koma i odjezdzaja....

moja siostra zaczela czytac co na butelce pisze... wydawalo sie ze spoko to moj tata :twisted: patrzy odkrecona... wacha i jakis <span style="color:red;">[ciach!]</span>lony bimber qurwa mac :evil: :evil: :evil: :evil:

Obczajcie koles jeszcze powiedzial (jak przyjechal) nagroda dla uczciwego znalazcy... weź qurwa takiego nie za<span style="color:red;">[ciach!]</span>l... <span style="color:red;">[ciach!]</span> złamany... wiecej jak znajde komurke wzyciu nie oddam i zabiore dla taty zeby nie oddawal :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio slyszalem o kolesiu, ktory znalazl komorke i nastepnego dnia mial policje w domu, bo namierzyli telefon. Nie bylo karty w srodku. Ostroznie chlopaki ze znalezionymi rzeczami. Musial sie niezle tlumaczyc.

To dlatego, ze poki jest obig zamkniety z pradem (tzn, zalozona bateria) to mozna telefon namierzyc do metra mimo, ze jest wylaczony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

irnlg- Mylisz się, nie da się z dokładnością do metra namieżyć koma. GSM'ie jest to technicznie niemożliwe.

to czemu policja wjechala mu do domu? podniosl telefon z ziemi w parku. nie okradl nikogo. po prostu ktos zglosil kradziez i namierzali telefon.

poza tym robia to porownujac sygnaly z kilku sasiednich stacji bazowych. przesadzilem moze z tym metrem, ale jest to nie wiecej niz 5. i tak starczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

irnlg- Mylisz się, nie da się z dokładnością do metra namieżyć koma. GSM'ie jest to technicznie niemożliwe.

to czemu policja wjechala mu do domu? podniosl telefon z ziemi w parku.

poza tym robia to porownujac sygnaly z kilku sasiednich stacji bazowych. przesadzilem moze z tym metrem, ale jest to nie wiecej niz 5. i tk starczy

Więcej niż 5 m. i to dużo więcej. Policja jesłi rzeczywiście wjechała musiała toz robić na innej podstawie, niż sygnał nadawany przez komóre do sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym robia to porownujac sygnaly z kilku sasiednich stacji bazowych. przesadzilem moze z tym metrem, ale jest to nie wiecej niz 5. i tk starczy

Więcej niż 5 m. i to dużo więcej. Policja jesłi rzeczywiście wjechała musiała toz robić na innej podstawie, niż sygnał nadawany przez komóre do sieci.
Nie bede sie spieral, bo sa w tym temacie nie jestem za dobry. Chodzi o to, ze nie ma szansy, zeby mieli inne podstawy. To co pisalem, szlyszalem od osob trzecich, jednak wydaje mi sie bardzo prawdopodobne, bo

1. wiadomo powszechnie, ze nawet po wylaczeniu komorki, nadajnik nadal pracuje.

2. w centrum Lodzi, przy stacjach bazowych rozmieszczonych co drugi niemal dom, latwo ustalic polozenie porownujac moc sygnalow. nawet z 3 stacji. Ja slyszalem, ze jest to 1 metr dokladnosci, biore poprawke do 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bede sie spieral, bo sa w tym temacie nie jestem za dobry. Chodzi o to, ze nie ma szansy, zeby mieli inne podstawy. To co pisalem, szlyszalem od osob trzecich, jednak wydaje mi sie bardzo prawdopodobne, bo

1. wiadomo powszechnie, ze nawet po wylaczeniu komorki, nadajnik nadal pracuje.

2. w centrum Lodzi, przy stacjach bazowych rozmieszczonych co drugi niemal dom, latwo ustalic polozenie porownujac moc sygnalow. nawet z 3 stacji. Ja slyszalem, ze jest to 1 metr dokladnosci, biore poprawke do 5.

Dobra ok nie ma co się spierać! Peace Brother!

EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio slyszalem o kolesiu, ktory znalazl komorke i nastepnego dnia mial policje w domu, bo namierzyli telefon. Nie bylo karty w srodku. Ostroznie chlopaki ze znalezionymi rzeczami. Musial sie niezle tlumaczyc.

To dlatego, ze poki jest obig zamkniety z pradem (tzn, zalozona bateria) to mozna telefon namierzyc do metra mimo, ze jest wylaczony.

Tak tak polska policja podpie*** technologie z nasa i dzieki temu mamy najwyzszy na swiecie wspolczynnik wykrywania kradziezy telefonow komorkowych.

wybacz ale ROTFL

Normalnie zaraz padne. Tylko czemu jak komukolwiek kogo znam kto stracil telefon po kontakcie blizszym z "milosnikami nowoczesnych technologii i kontaktow miedzyludzkich" jakos ich nigdy nie odzyskal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tak polska policja podpie*** technologie z nasa i dzieki temu mamy najwyzszy na swiecie wspolczynnik wykrywania kradziezy telefonow komorkowych.

wybacz ale ROTFL

Normalnie zaraz padne. Tylko czemu jak komukolwiek kogo znam kto stracil telefon po kontakcie blizszym z "milosnikami nowoczesnych technologii i kontaktow miedzyludzkich" jakos ich nigdy nie odzyskal.

Moja reakcja byla podobna. Telefon byl jakims strasznym wypasem, nowiutka nokia 8890 czy cos, kolo 3000 w sklepie. musial byc ktos wplywowy. Nie wiem tylko co robil w parku, moze wyrzucil. kiedys na allegro ktos sprzedawal communicatora z adresami i telefonami polowy mafii z wroclawia.... nie wiem. jak pisalem nie znam sie na telekomunikacji tak dobrze, wiem tylko ze w lodzi w erze dziala na przyklad lokalizacja i w CB podaja ci nazwe ulicy na ktorej jestes z niezla dokladnosci. Popytam znajomych z wydzialu telekomunikacji i czegostam i wtedy moge dyskutowac. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybko dopadlem ojca - zawodowo zajmuje sie radiotelekomunikacja:

a) lokalizacja jest oczywiscie mozliwa gdyz telefon wysyla cos w rodzaju pingow do BTSow i sprawdzany jest poziom sygnalu. Im wiecej BTSow w zasiegu z tym wieksza precyzja mozna ustalic polozenie. W duzym zageszczeniu mozna zalozyc precyzje w okolicach 10 metrow

B) nie jest mozliwa lokalizaja przy wylaczonym telefonie z wlozona bateria. natomiast prawie napewno BTS zapamietuje ze widzial w danym miejscu telefon

c) operator moze podac takie dane na podobnych zasadach co podczas zakladania podsluchu - wiec musi byc prokuratura i cale bajery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybko dopadlem ojca - zawodowo zajmuje sie radiotelekomunikacja:

a) lokalizacja jest oczywiscie mozliwa gdyz telefon wysyla cos w rodzaju pingow do BTSow i sprawdzany jest poziom sygnalu. Im wiecej BTSow w zasiegu z tym wieksza precyzja mozna ustalic polozenie. W duzym zageszczeniu mozna zalozyc precyzje w okolicach 10 metrow

B) nie jest mozliwa lokalizaja przy wylaczonym telefonie z wlozona bateria. natomiast prawie napewno BTS zapamietuje ze widzial w danym miejscu telefon

c) operator moze podac takie dane na podobnych zasadach co podczas zakladania podsluchu - wiec musi byc prokuratura i cale bajery

zgoda. ja czytalem kiedys w Twojej Komorce, ze podczas badan promieniowania przy okazji zmierzyli SAR dla wylaczonego telefonu i dalej cos tam bylo. Nie pamietam numeru, bylo z rok temu albo jeszcze dawniej. W kazdym razie wylaczony telefon nadal nadawal COS. dlatego wydalo mi sie prawdopodobne, ze to co nadaje zawiera na przyklad imei, badz inne dane identyfikujace go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zajebiscie!! :D moj stary dzisiaj znalazl w samochodzie... jezdzi na taxowce .... motorole v3690 :D i mi ja dal :D a pozatym znalazl jeszcze nokie 3210, 3310, panasonica gd90 i siemensa s6 :D a najlepsze jest to ze zglosil sie facet tylko od siemensa s6 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zajebiscie!! :D moj stary dzisiaj znalazl w samochodzie... jezdzi na taxowce .... motorole v3690 :D i mi ja dal :D a pozatym znalazl jeszcze nokie 3210, 3310, panasonica gd90 i siemensa s6 :D a najlepsze jest to ze zglosil sie facet tylko od siemensa s6 :lol:

A moj stary jest taksiarzem i jeszcze zadnego aparatui mi nie przyniósł ....A za to mu ktos ksiazke o nurkowaniu zostawil ...i jakies stare mieso ...NIezle jaja z niego mam .. :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moj stary jest taksiarzem i jeszcze zadnego aparatui mi nie przyniósł ....A za to mu ktos ksiazke o nurkowaniu zostawil ...i jakies stare mieso ...NIezle jaja z niego mam .. :lol: :lol: :lol:

moj ojciec jezdzi na taxi 2 lata i znalazl juz 5 phonow :D widac trzeba miec szczescie do tego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory nie ma mozliwosci technicznych na 100% nie ma takiej mozliwosci chyba ze nie wie co to telefon i znalazl komunikator GPS hyhy ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mój telefon się "zapodział" na iprezce to znalazł się bardzo szybko. Wystarczyło wiedzieć komu wpier^$%^#. A tak w ogóle to szacunek dla twojego ojca LuKaSeKbP. Oby więcej uczciwych ludzi.

Ja kiedyś znalazłem dowód osobisty i zezwolenie na prowadzenie działalości gospodarczej - ale się kobita cieszyła jak jej odniosłem. 50 zł dostałem i dwie czekolady. Atrakcja była wielka, bo miałem ze 12 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze że twój starszy oddał, więcej trzeba takich loodzi, a gościu zachował się jak ... (coś sobie wstawcie)

Ja też bym oddał i mam nadzieję że jakby co to mi też oddadzą

I tu masz rację. Znajomy mojego starego znalazł przed domem moich starych motorolkę (nawet nie była wyłączona), i nawet się zastanawialiśmy czy nie wziąć ale wziął góre rozsądek. Znaleźliśmy w komórce numer do domu tego kolesia i oddaliśmy.

Sam bym się ucieszył gdyby ktoś oddał (jak zgubię rzecz jasna)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi