Gość lipa_ml Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 no to widze ze to nic ciekawego moje samsungi sa chyba lepsze 3-4-3-3-7 2,9v 280 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) no to widze ze to nic ciekawego moje samsungi sa chyba lepsze 3-4-3-3-7 2,9v 280 mhz hmm, no nie wiem... :| zobacze czy moje pojda na tyle ;-), chociaz moje mobo szczegolnie nie lubi cl3... :( to jest 2T czy 1T? ___________ EDIT: jednal nie sprawdze tego ustawienia, bo jak mowilem wczesniej mobo na cl3 nawet nie wstaje na 250... :| dziwne lecz prawdziwe. Edytowane 13 Stycznia 2006 przez enigma_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 1T tylko na 1T testuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 i prawidlowo, bo i dla mnie tylko takie ustawienie sie liczy ;-) no ale to nie zmienia faktu ze moje mobo ma problemy z cl3... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) i prawidlowo, bo i dla mnie tylko takie ustawienie sie liczy ;-) no ale to nie zmienia faktu ze moje mobo ma problemy z cl3... :( te msi...... a ciekawe ile pamieci by pociagneły na luznych timingach, ale tak to cieko to sprawdzic. pod clockgenem terz sa problemy? moze alpchami sie pobaw? Edytowane 15 Stycznia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 te msi...... a ciekawe ile pamieci by pociagneły na luznych timingach, ale tak to cieko to sprawdzic. pod clockgenem terz sa problemy? moze alpchami sie pobaw?no powiem szczerze ze nie wiem co to są te alpchy? bo nie zabardzo wiem ktore to są ustawienia, mozesz mi to łopatologicznie wytłumaczyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 no powiem szczerze ze nie wiem co to są te alpchy? bo nie zabardzo wiem ktore to są ustawienia, mozesz mi to łopatologicznie wytłumaczyc? sa to pozostałe timingi oprocz 4 podstawowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 17 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2006 a kto oczekuje maximum za ciut ponad 400 pln?! ps. to co ja osiganalem to wg mnie jest i tak duzo jak na ram za taka kwote... pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Kupiłem dzisiaj te Corsair za 330zł zanim znalazłem ten temat. Heh. A teraz widzę, że może być nieciekawie jeśli chodzi o OC z v5.2. :) Jutro dojdą to potestuję. Jak do 250MHz dolecą to będzie lajcik. ;) Update Pamięci doszły. Od strzała poszły na 260MHz CL2.5-3-3-3-6 przy 2.7v. Więcej raczej przez CPU Semprona nie pojadę. Jak potestuję to napiszę. Jak narazie z pamięci jestem zadowolony a przestałem być zadowolony z Semprona, który nie pozwala użyć rzadnego dzielnika przy 340 HTT. Narazie idę testować. Później napiszę coś więcej. Pozdro Edytowane 1 Czerwca 2006 przez kojak_ct Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Kupiłem dzisiaj te Corsair za 330zł zanim znalazłem ten temat. Heh. A teraz widzę, że może być nieciekawie jeśli chodzi o OC z v5.2. :) Jutro dojdą to potestuję. Jak do 250MHz dolecą to będzie lajcik. ;) Update Pamięci doszły. Od strzała poszły na 260MHz CL2.5-3-3-3-6 przy 2.7v. Więcej raczej przez CPU Semprona nie pojadę. Jak potestuję to napiszę. Jak narazie z pamięci jestem zadowolony a przestałem być zadowolony z Semprona, który nie pozwala użyć rzadnego dzielnika przy 340 HTT. Narazie idę testować. Później napiszę coś więcej. Pozdro :rolleyes: Jak milo, wczoraj kupilem w arescie te XMS. Widze ze niektorzy juz 260 mhz na nich maja, gratki (jeszcze te 10mhz i synchro z cpu :D). Panowie jak z alphami ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 :rolleyes: Jak milo, wczoraj kupilem w arescie te XMS. Widze ze niektorzy juz 260 mhz na nich maja, gratki (jeszcze te 10mhz i synchro z cpu :D). Panowie jak z alphami ? :unsure: w K8 nie ma juz pojęcia synchro lub asynchro :) na wydajność my wpływ tylko taktowanie i timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 w K8 nie ma juz pojęcia synchro lub asynchro :) na wydajność my wpływ tylko taktowanie i timingi :blink: <_< Zle sie rozumiemy, jesli kogos sztuka osiagnie 270 to moja moze tez. Wtedy puszcze ja 1:1 :) Panowie jakie do nich tymingi polecacie ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 A ja mówię o tym że nie ma żadnego powodu do radochy w puszczaniu 1:1 najniższe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 A ja mówię o tym że nie ma żadnego powodu do radochy w puszczaniu 1:1 najniższe :) Nie timingi tylko alphy, bo jestem w tym zielony :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...