stranded Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) No właśnie, już kiedyś tak miałem ale na GeForce 2 i starym ekranie. Teraz mam 5500 i LCD. A chodzi o to, że jak klikam na ikonkę w tray'u albo wchodze w opcje karty graficznej poprzez Prawy klik na pulpit>Właściwości>Ustawienia.. itd. ekran gaśnie na około 1 sekundę (mignie raz i nadal wszystko tak jak było). Ponad to przed chwila zrobiłem format, bo sterownik do ekranu nie był rozpoznowany (było napisane coś w stylu: "Ekran analogowy" zamiast "Samsung SyncMaster" jak było wcześniej). I co najdziwniejsze po formacie sterownik ekranu, monitora nadal nie jest rozpoznawany ale nie przez system tylko sterowniki nVidia. Sterowniki mam najnowsze czyli 83.xxx, z innymi dzieje się to samo. Proszę Was o pomoc! :unsure: UPDATE: Jak klikam na plik AVI prawym przyciskiem myszy to ekran też miga.. Edytowane 7 Stycznia 2006 przez AAF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 kuzyn miał to samo przy podłączeniu zastępczego monitora do którego nie miał sterów. po podłączeniu normalnego do którego miał zainstalowane sterowniki z płyty dołączonej do monitora problem już nie występował (oba moinitory były crt). wniosek - zainstaluj sterowniki do monitora dołączone do niego na płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) heh ale ja to właśnie zrobiłem (ponad kilkanaście razy jak dotąd). oweszem przed tem komputer był podłączony do telewizora LCD, a gdy go odłączyłem, mniej więcej wtedy, problemy się zaczęły. nie wiedziałem, że coś takiego może się dziać z kompem :/ a najgorsze jest to, że w systemie sterownik działa, a w ustawieniach nVidia nie: (instalowałem już któreś tam z kolei sterowniki, prawie wszystkie z serii 8x.xx i końcowe z 79.xx) co ja mam zrobić?! może podłączyć inny LCD na chwilę, a potem znowu mój?' UPDATE: jak podłączam zwykly telewizor nie LCD to ekran NIE miga. jak włączam oba na raz (LCD monitor + TV zwykly) to NIC nie miga, jest ok. ale jak tylko powroce do samego monitora zaczyna migac od nowa :/ ahhhhhhhhhhhh :mur: Edytowane 8 Stycznia 2006 przez AAF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...