Skocz do zawartości
stranded

Sterowniki+nvidia=miga Ekran Przy...

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, już kiedyś tak miałem ale na GeForce 2 i starym ekranie. Teraz mam 5500 i LCD. A chodzi o to, że jak klikam na ikonkę w tray'u albo wchodze w opcje karty graficznej poprzez Prawy klik na pulpit>Właściwości>Ustawienia.. itd. ekran gaśnie na około 1 sekundę (mignie raz i nadal wszystko tak jak było).

Ponad to przed chwila zrobiłem format, bo sterownik do ekranu nie był rozpoznowany (było napisane coś w stylu: "Ekran analogowy" zamiast "Samsung SyncMaster" jak było wcześniej). I co najdziwniejsze po formacie sterownik ekranu, monitora nadal nie jest rozpoznawany ale nie przez system tylko sterowniki nVidia.

Sterowniki mam najnowsze czyli 83.xxx, z innymi dzieje się to samo.

Proszę Was o pomoc! :unsure:

UPDATE:

Jak klikam na plik AVI prawym przyciskiem myszy to ekran też miga..

Edytowane przez AAF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuzyn miał to samo przy podłączeniu zastępczego monitora do którego nie miał sterów. po podłączeniu normalnego do którego miał zainstalowane sterowniki z płyty dołączonej do monitora problem już nie występował (oba moinitory były crt). wniosek - zainstaluj sterowniki do monitora dołączone do niego na płycie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ale ja to właśnie zrobiłem (ponad kilkanaście razy jak dotąd). oweszem przed tem komputer był podłączony do telewizora LCD, a gdy go odłączyłem, mniej więcej wtedy, problemy się zaczęły. nie wiedziałem, że coś takiego może się dziać z kompem :/

a najgorsze jest to, że w systemie sterownik działa, a w ustawieniach nVidia nie:

Dołączona grafika

(instalowałem już któreś tam z kolei sterowniki, prawie wszystkie z serii 8x.xx i końcowe z 79.xx)

co ja mam zrobić?! może podłączyć inny LCD na chwilę, a potem znowu mój?'

UPDATE:

jak podłączam zwykly telewizor nie LCD to ekran NIE miga. jak włączam oba na raz (LCD monitor + TV zwykly) to NIC nie miga, jest ok. ale jak tylko powroce do samego monitora zaczyna migac od nowa :/

ahhhhhhhhhhhh :mur:

Edytowane przez AAF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi