ftomekkk Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Witam Wszystkich. Mam bardzo powazny problem. Niedawno ,niejako z musu zmienilem plyte glowna(nieudane flashowanie biosu).Jako ze procesor mam AMD Tthlon 200 XP+ (socked A),kupilem plytke glowna Asusa A7V400 mx/Se. Po odpaleniu pierwszej z brzegu gry wpadlem w straszny poploch,gierka sie cieła,wygladalo to tak,jakby co 20 sekund ekran nie nadazal za tym co sie dzieje(wiem ze dziwnie to brzmi ,ale ciezko to opisac).Pojawialy sie dziwne przeskoki co kilkanascie sekund.Po bardzo dlugich probach rozwiazania problemu(zmiana zasilacza na markowy,karty graficznej na 6600 GT ,dwoch formatach) przez przypadek wylaczylem w biosie zintegrowana karte dzwiekowa-AC97 Soundmax 1885.Jakiez bylo moje zdziwienie faktem,ze po tym zabiego wszystko smiga wysmienicie. Niestety,po ponownym wlaczeniu jej w biosie ,znow wszystko sie tnie.Na oficjalnej stronie Asusa znalazlem sterowniki-niestety najnowsze sa z 2003 roku.W nieznacznym stopinu pomaga wylaczenie przyspieszenia sprzetowego-tnie sie nadal ale mniej. Szanowni eksperci,prosze o pomoc ,bo jezeli mi nie poradzicie,to w poniedzialek bede musial uderzyc po jakas tania karte dzwiekowa i wlozyc ja w slot PCI.Mam nadzieje ,ze to rozwiaze sytuacje(chyba ze wczesniej uda sie cos Wam wymyslic) Pozdrawiam i czekam na pomoc . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 zobacz w menadżerze urządzeń, czy nie ma jakichś konfliktów sprzętowych. być może jakis konflikt na przerwaniach masz. przetestuje jeszcze kompa 3dmarkiem. taj z ciekawości zapytam - jaki masz zasilacz ? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ftomekkk Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 W 3Dmarku wszystko jest OK-przeciez tam nie zalacza sie glos:) W menadzerze urzadzen wszystko OK-zadnych wykrzyknikow-nie wiem jak sie sprawdza przerwania,ale wydaje mi sie ze tez powinno byc OK. Zasilacz mam ten co z poprzednia plyta glowna(tam dzwiek byl zintegrowany ale wszystko bylo OK)-MODECOM ATX 350.(nie Feel). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ftomekkk Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Czy ktos jeszcze zaproponuje cos konstruktywnego??? Zauwazylem cos nowego.Podczas odtwarzania muzyki przez SoundMAX w menadzerze urzadzen pojawia sie usługa sieciowa: wmiprvse.exe powodujaca duze zuzycie CPU.Po chwili zaczyna sie ciac dzwiek i przeskakuje obraz. Powiedzcie,jak na stale wylaczyc ten proces ?? Edytowane 8 Stycznia 2006 przez ftomekkk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...