Demonek_ Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 A więc tak...pod koniec zeszłego tygodnia przesiadłem się na ten sprzęt... i muszę przyznać , że jestem miło zaskoczony zyskaną wydajnością (wcześniej Athlon 1700+ ;p). Niestety wszystko było by bardzo dobrze ale... no właśnie mam pewien problem. Jak widać w syngaturze proc ze standardowo 1,8GHz pociągnąłem pod 2,3GHz... i tu sie możliwości kończą ;/. Liczyłem , że wyciągne choć z 2,5GHz. Flashowałem bios 4 razy... od standardowego 1.20 po OCWB Beta1,2,3... i nic ;/. Zmieniałem napięcię ale za dziada nie idzie więcej. A dokładniej problem polega na tym , że np. w biosie OCWB jak przedobrze to wiadomo komp nie wstaje... no to clear cmos i testuje dalej...nagle gdy trafiłem - proc powinien łazić na 2523MHz wszystko śmiga jak wiadomo w POST nie wyswietla wtedy prawdziwego taktowania tylko trzeba wejsc do windy, no to wchodze ładuje sie ładuje... zonk wlazi pulpit i tyle nic nie zrobi coś tam , że odzyskało z rejestru i klops nic nie pomaga przywracanie ani nic tylko format i odpoczątku jedziem 1h w tył... Był jeszcze inny obiaw , mianowicie czasem znów git wszystko zaczyna się ładowanie windy klops restart... Nie wiem , co powiecie , co poradzicie? Trafiłem na feler czy...nie wiem już sam :P. Z góry dziękuję za wszelakiej maści pomoc , ps - aktualny config jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmunt Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Powiedz jaśniej nie wstaje na standarodowych ustawieniach czy po overlockingu? bo nic nie wiadomo z Twojego opisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonek_ Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Nie tyle , że nie wstaje. Tak chodzi po O/C , standardowo ma 1,8GHz nie? No to aktualnie jest na 2,3GHz i śmiga , ale wyżej nie idzie za skarby bo objawiają się rzeczy , które wymieniłem wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 topic o AsRocku http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=149147&st=810 BTW: ja mam podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...