Skocz do zawartości
forest kila zbila

Stacjonarny Dvd/divix

Rekomendowane odpowiedzi

Heja

zamierzam kupić stacjonarny odtwarzacz dvd/divx.

nie znam się ani trochę ;) wiem za to co chciał bym żeby potrafił

priorytety:

DVD:

1. ma czytać ;)

2. menu po polsku

divix

1. wyraźne napisy! będzie z niego korzystała głównie moja babcia, oczka ma zdrowe i niech tak zostanie :)

2. obsługa napisów we wszystkich możliwych formatach by się przydała,, wolał bym dwa razy nie palić na rw kopii bezpieczeństwa bo napisy były w złym formacie;)

3. oczywiście wszystko ma na nim latać ;-)

poza

1. możliwie kompaktowe wymiary, możliwie nieodbajerowany dizajn

2. pilot okors ;]

i to chyba tyle,, może jeszcze o czymś nie wiem ?

cena - najlepiej darmo ;) ale skoro nie ma nic za darmo a odtwarzacze są chyba w podobnych cenach to niech kosztuje tak jak inne odtwarzacze ;) na pewno nie mam zamiaru oszczędzać 50zł na czymś czego się nie upgraduje tylko wymienia

z góry dziękuję za pomoc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Flo3 - spełnia wymagania ? :)

na allegro pełno tego jest ;)

1

2

ne wiem czy dobrze mi się wydaje ale firmówki są bardziej dvd a mi chodzi o bardziej divix

kiss 1000 to już szczyt cenowy imo ;) więcej raczej nie chce w to inwestować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prince 2 od Manty jest calkiem ciekawy. Radzi sobie bez wiekszych problemow z napisami, odtwarza poprawnie filmy skompresowane DivXem i Xvidem (wliczajac w to QPELa i GMC). Od czasu do czasu ukazuje sie nowy soft. Kosztuje cos ponad 200zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm dobra widze Wasze typy ale brakuje mi tu czegoś ;) informacji na ile ich możliwosci pokrywają sie z moimi założeniami, który w czym jest lepszy etc. ;)

Nie ma problemu z zakupem KISS'a 1000 czy Emperora (na allegro widze model "3"), kwestią jest tylko jak z jakością, jak z możliwościami etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten najnowszy Emperor :D Znajdziesz w kazdym Tesco :D cena z tego co pamietam to cos kolo 250 zl. A to jest nastepca bardzo dobrego Emperora 2...

Ze wzgledu na problemy z aktualizacja oprogramowania czy tez raczej po aktualizacji lepiej wziac Prince'a, ktory jest nieco drozszy ale sprawia mniej klopotow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Prince'a. Czyta wszystko, w miarę przyzwoity i czytelny pilot, wyglądem chyba najładniejszy z odtwarzaczy manty. Z tyłu masa najrozmaitszych gniazd - możesz podłączyć do różnych typów telewizorów i głośników. Sprzęt wytrzymał nawet test moich dzieciaków - włożyli płytke niedokładnie w tackę i na siłę ją zasunęli B) sprzęt działą do dziś i gdyby mi się zrypał, też kupiłbym prince'a B) Widziałem w tesco wersję 02 za 209zł....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam prionce 2...emperor jest rówieśnikiem ale pomoimo ciut większej perspektywicznosci są problemy-zdychają po flashach itp...

Jest tylko 1 problem z napisami-są wyrazne ale na mój gust za małe! Nie wiem czy babcia sobie da rade...

Radze przed zakupem oblukać gdzieś jak możesz.. Poza tym kupujac w markwecie masz chyba tydzień na odanie jak sie nie spodoba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyciągamy :)

kupiłem korr'a 9907, jestem zadowolony, nie ma z nim problemów i zawiódł tylko raz - film sobie żabkował ;)

temat wraca ponieważ potrzebuję kupić drugą sztukę divixa i wracają stare pytania ->

1. co na chwilę becną jest najlepsze ?

2. na allegro są nowe korki nowy VS. stary, czym się różnią, który jest lepszy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyciągamy :)

kupiłem korr'a 9907, jestem zadowolony, nie ma z nim problemów i zawiódł tylko raz - film sobie żabkował ;)

temat wraca ponieważ potrzebuję kupić drugą sztukę divixa i wracają stare pytania ->

1. co na chwilę becną jest najlepsze ?

NAJLEPSZY jest Xbox z Xbox Media Center.

Na dzien dzisiejszy nic lepszego nie znajdziesz (nawet do 2000zl).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pionieera DV-490 całkiem spoko odtwarzacz ale nie wyświetla więcaj jak 30 znaków w jednym rzędzie, jak jest coś ponad to ucina wyraz :? . Dlatego jak zależy Ci na divXach to raczej omijaj Pionieera.

To tyle co mogę dać od siebie.

EDIT:

Niedoczytałem ile masz kasy :).

Edytowane przez krzyysiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam do 200 ;)

Trzeba bylo wczesniej napisac ile masz budzetu.. bo.. pytales o najlepsze :-).

Mysle, ze powinienes dozbierac te kilkaset zlotych do Xboksa z duzym dyskiem - naprawde nie ma rownych.

Sam zaczynalem od niskobudzetowego Hitekera, potem Bellwood, potem KiSS DP-450 (same kupy - nic nie chodzilo jak JA chcialem) od prawie 2 lat Xbox i nie ma zadnych problemow.

Kodeki mozna sobie dogrywac, filmy odtwarza wszystkie (wrzucasz mu kodeki), piloty mozna dokupic, wiec nie trzeba sterowac padem. Czcionke wybierasz swoja (wrzucasz .ttfy), kolor, wielkosc, polozenie rowniez..

Mozna skonfigurowac _wszystko_, doslownie..

Goraco polecam :-).

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Wiwa HD 238. Sam mam Wiwe i wielu znajomych też. Wszyscy są zadowoleni. To dvd czyta wszystkie płyty. Nie zdażyło mi się, żeby jakieś nie przeczytało. Napisy wyśwetla bezbłędnie. Wszystko można bardzo fajnie poustawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem tą Wiwę co pajak dla swojej cioci. Ciocia jest zadowolona. :) Mnie DVD też przypadło do gustu (W przeciwieństwie do Philipsa DVD737, którego sam posiadam i który ma straszne kłopoty z napisami w DivX. Ale tak bywa jak się ktoś napali na markowy sprzęt.)

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja odpukać od chyba 9 czy 10 miesięcy mam mante pronce 2 i jest bardzo ok- pilot lekko tandetny i ma małe kąty, ale tak poza tym 0 problemów. Na razie na kilkaset filmów iw kilku musiałem przekonwertować fotrmat napisów w cinema playerze i wypalić na rw. Jestem naprawde zadowolony a koszta tego odtwarzaczy były naprawde niewielkie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam korra nie pamietam modelu odtwarzacz jest super czesto nagrywam na cdrw odcinki SG1 albo SGA, 4400, i odtwarzacz nie ma problemu z ich odtwarzaniem ale irytuje mnie fakt ze aby moc odtworzyc napisy to plik avi i txt musza miec dokladnie taka sama nazwe :( i w starszych odcinkach moze w 5 wyskoczylo mi cos tam not supported i obraz skakal

czy we wszystkich tanich odtwarzaczach jest ten problem z napisami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi