Hedrox Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam. Galaxy 6600GE czy Leadteka 6600GT? Co myślicie o tych kartach, która ma lepsze możliwości OC. Na allegro pojawiły się opisy, iż wersja GE ma pamięci 1.6ns np: http://allegro.pl/show_item.php?item=80513231 http://allegro.pl/show_item.php?item=80201323 http://allegro.pl/show_item.php?item=79494074). Zastanawia mnie jednak to "GE@GT". Czy to czasem nie są wersje z pamięciami 2ns, którym wgrano bios od galaxy gt ultima. Dlatego proszę Was o radę w co ostatecznie lepiej zainwestować ? Jeśli te 1.6 to wymysł sprzedawcy to chyba lepszy bedzie winfast? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam. Galaxy 6600GE czy Leadteka 6600GT? Co myślicie o tych kartach, która ma lepsze możliwości OC. Na allegro pojawiły się opisy, iż wersja GE ma pamięci 1.6ns np: 1868467[/snapback] Zastanawia mnie jednak to "GE@GT". Czy to czasem nie są wersje z pamięciami 2ns, którym wgrano bios od galaxy gt ultima. Dlatego proszę Was o radę w co ostatecznie lepiej zainwestować ? Jeśli te 1.6 to wymysł sprzedawcy to chyba lepszy bedzie winfast? Karta ma faktycznie wgrany BIOS od wersji Ultimate. Jeśli chodzi o pamięci to przypuszczam, że ma 1.6ns. Teraz w większości 6600GE je montują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hedrox Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Jeśli chodzi o pamięci to przypuszczam, że ma 1.6ns. Teraz w większości 6600GE je montują. Dzięki za radę, ale czy patrząc na te kości można odróżnić te 2ns od 1.6? Może po numerach serii, czy jakoś tak? Kupowałbym u sprzedawcy osobiście, więc mógłbym się dokładnie przyjrzeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Dzięki za radę, ale czy patrząc na te kości można odróżnić te 2ns od 1.6? Może po numerach serii, czy jakoś tak? Kupowałbym u sprzedawcy osobiście, więc mógłbym się dokładnie przyjrzeć. No dokladnie, musisz zobaczyc na stronie producenta. Hynixy pisza czas dostepu po literkach AF chyba, np. AF - 1,6 to 1,6ns. Samsunga trzeba chyban a stronie patrzec. Wiem, ze 2,8ns to bylo 2A, ale tutaj beda lepsze :) Ale z tego co wiem, to wszystkie Galaxy GE u nas dostepne maja 1,6ns, wiec spokojnie. Edytowane 8 Stycznia 2006 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 To co ty na to? 2ns, ale za to z Zalmanem. Chyba bardziej sie oplaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 To co ty na to? 2ns, ale za to z Zalmanem. Chyba bardziej sie oplaca. Heh, opisy z takich sklepow to sobie mozna o kant [gluteus maximus] rozbic :) "Taktowanie procesora: 275MHz;" :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Qwas- Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ale z tego co wiem, to wszystkie Galaxy GE u nas dostepne maja 1,6ns, wiec spokojnie.u nas tzn w Polsce? czy masz jakis sklep :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hedrox Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 To co ty na to? 2ns, ale za to z Zalmanem. Chyba bardziej sie oplaca. Niezbyt bo jestem dinozaurem z AGP :) A tak na serio to na grafie chłodzenie łatwiej wymienić niż pamięci, więc raczej wole 1.6ns. Seryjne chłodzenie na tych galaxy też wygląda spoko, maniakiem ciszy nie jestem. Poza tym może i jestem w błędzie ale wydaje mi się że te dodatkowe MHz na rdzeniu dzięki Zalmanowi nie dadzą większej wydajności niż doddatkowe MHz na pamieciach o szybszym czasie dostępu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) u nas tzn w Polsce? czy masz jakis sklep :D JESZCZE nie mam sklepu :) Ale wszystkie dostepne (na AGP oczywiscie, bo o tym gadamy) widzialem na 1,6ns. Wszystkie testy jakie czytalem tez byly na 1,6ns. Ale to niewazne, bo zara sie zacznie szukanie 1 sklepu na 1000 gdzie akurat bedzie 2ns, bo przeciez zawsze trzeba udowodnic, ze "moja jest racja najmojsza". :wink: Edytowane 9 Stycznia 2006 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...