Szumek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Chciałem podłączyć komputer do telewizora za pomocą TVTool. Uruchomiłem program i podłączyłem TV w trybie AV , ekran TV zgasł i wogóle nie reaguje :| Wiecie co to może być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Podłacz coś pod Euro albo czincza i powiedz jaki są efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 teoretycznie tvtool nie moze uszkodzic tv... ale w praktyce moze byc inaczej :) oddaj tv do elektronika :) moze on cos wymysli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Po diodzie widać, że TV się niby włącza i reaguje przy przełączaniu programów, ale będę musiał jednak zanieść do elektronika bo ekran nie daje wogóle znaku życia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) teoretycznie tvtool nie moze uszkodzic tv... ale w praktyce moze byc inaczej oddaj tv do elektronika icon_smile3.gif moze on cos wymysliJestem ciekaw skąd tak dobrze nasz mechanizmy pracy telewizorów od strony teoretycznej. Podziel się z nami tą teorią. Zarówno teoretycznie jak i praktycznie możliwe jest uszkodzenie TV-ki. Monitory mają zabezpieczenia przed przekroczeniem zakresu częstotliwości odświeżania, telewizory nie. Wystarczy, że podasz mu częstotliwości inne niż zakres jego pracy i już możesz uszkodzić TV. Te objawy tóre opisujesz idealnie do tego pasują. Zajdź do elektronika - może tylko wywaliło bezpiecznik na torze odchylania poziomego. Ewentualne uszkodzenia jednak mogą okazać się znacznie droższe. Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Excray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Może gniazdko się uszkodziło (styki/przewody) i telewizor "myśli", iż kabel AV nadal jest podłączony. Miałem podobne przekręty z gniazdem mini-jack na słuchawki. Podłączyłem słuchawki (dźwięk z głośnika został przerzucony na słuchawki), lecz po odłączeniu słuchawek głosu na głośniku nie było. Dopiero ruszanie gniazdkiem przywracało głos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _oC_ Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 Ok, może ja się dołącze mam taki problem, że kupiłem sobie TV LG 29" Flatron, no i co sie okazuje... wpinam sobie kabel od karty graficznej (wyj. s-video) do wyj. Euro w TV no i ok mam wizje i dzwiek z tym, ze wizja taka zamazana na czerwono, no rozumiem, problemem jest to iż nie wlaczylem trybu S-Video, ale nie mam kabla żeby wpiąć w te przednie czincze (w intrukcji obslugi TV pisze, ze to jest wyjscie S-Video), czy w moim LG 29" dam rade jakos zrobic zeby mi przez to wyjscie euro od razu szło s-video? Chodzi mi o jakies poprzestawianie kablelkow w moim kablu co jest na euro etc. jakiś schemacik, dodam, że w moim starym thomsonie klikalem na pilocie 2 razy i sie uaktywnial tryb s-video, a takze jak w tym przypadku mialem wpiety kabel od grafiki do eurozłącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...