Skocz do zawartości
Szumek

Tv Tool Uszkodził Tv ? ...

Rekomendowane odpowiedzi

teoretycznie tvtool nie moze uszkodzic tv... ale w praktyce moze byc inaczej oddaj tv do elektronika icon_smile3.gif moze on cos wymysli

Jestem ciekaw skąd tak dobrze nasz mechanizmy pracy telewizorów od strony teoretycznej. Podziel się z nami tą teorią. Zarówno teoretycznie jak i praktycznie możliwe jest uszkodzenie TV-ki. Monitory mają zabezpieczenia przed przekroczeniem zakresu częstotliwości odświeżania, telewizory nie. Wystarczy, że podasz mu częstotliwości inne niż zakres jego pracy i już możesz uszkodzić TV. Te objawy tóre opisujesz idealnie do tego pasują. Zajdź do elektronika - może tylko wywaliło bezpiecznik na torze odchylania poziomego. Ewentualne uszkodzenia jednak mogą okazać się znacznie droższe. Edytowane przez Excray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może gniazdko się uszkodziło (styki/przewody) i telewizor "myśli", iż kabel AV nadal jest podłączony. Miałem podobne przekręty z gniazdem mini-jack na słuchawki. Podłączyłem słuchawki (dźwięk z głośnika został przerzucony na słuchawki), lecz po odłączeniu słuchawek głosu na głośniku nie było. Dopiero ruszanie gniazdkiem przywracało głos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, może ja się dołącze mam taki problem, że kupiłem sobie TV LG 29" Flatron, no i co sie okazuje... wpinam sobie kabel od karty graficznej (wyj. s-video) do wyj. Euro w TV no i ok mam wizje i dzwiek z tym, ze wizja taka zamazana na czerwono, no rozumiem, problemem jest to iż nie wlaczylem trybu S-Video, ale nie mam kabla żeby wpiąć w te przednie czincze (w intrukcji obslugi TV pisze, ze to jest wyjscie S-Video), czy w moim LG 29" dam rade jakos zrobic zeby mi przez to wyjscie euro od razu szło s-video? Chodzi mi o jakies poprzestawianie kablelkow w moim kablu co jest na euro etc. jakiś schemacik, dodam, że w moim starym thomsonie klikalem na pilocie 2 razy i sie uaktywnial tryb s-video, a takze jak w tym przypadku mialem wpiety kabel od grafiki do eurozłącza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi