moder Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Mam płytę główną Asus A7V8X-MX SE(BIOS Award BIOS v6.00PG) i procesor Athlon XP 1250. Chciałem go trochę podkręcić, ale w biosie nie mogę znaleźć opcji za to odpowiedzialnych (czegoś w stylu frequency). Jest frequency FSB i frequency DRAM a obok tego CPU Speed, ale jest to zablokowane nie mogę tego zmieniać. Czy ktoś z forumowiczów wie jak można to odblokować albo, w jakim innym miejscu należy to zmieniać? Edytowane 8 Stycznia 2006 przez moder Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 spróbuj przestawić w biose opcje z ustawień auto, na manual, lub cos pdobnego. powinno to być w tej samej zakładce w której masz te opcje o których pisałeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moder Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) No szukałem czegoś takiego, na tej zakładce są jeszcze jakieś ustawienia dotyczące USB, zaraz zobaczę, co dokładnie i wyedytuje posta. Edit A więc tak, jest tam oprócz tych zablokowanych: DRAM Clock External Cache USB 1.1.... USB 2.0.... USB Legacy support i do tego jeszcze 3 menu: Chip Configuration I/O Device Configuration PCI Configuration Jedyne, co dotyczyło jeszcze zegara to znalazłem w 'ChipConfiguration' -> 'DRAM Clock/Drive Control' I to wszystko. Edytowane 8 Stycznia 2006 przez moder Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Jest frequency FSB i frequency DRAM a obok tego CPU Speed"CPU Speed" - ta opcje zmien na manual i juz ci sie pozostale dwie odblokuja ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...