kobe2005 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 WItam! Dlaczego tak sie dzieje. Mam celka D 2,53@3,04 wszystko chodzi pieknie ale jak wykrecam go do ok 3,2 GHz to wynik w 3dmarku2001 spada.... Dlaczego, temperatura nie rosnie, moze to problem z napieciem albo z ramami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 moze zbytnio sie grzeje i wlacza sie zwalnianie procka zeby sie nie spalil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaL Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 u mnie na procku z podpisu polowkowe mnozniki daja zmniejszenie wydajnosci ... moze to tez jest powod u Ciebie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 u mnie na procku z podpisu polowkowe mnozniki daja zmniejszenie wydajnosci ... moze to tez jest powod u Ciebie ... :blink: Mnożniki w Celeronie D :mur: Wyłącz w biosie Thermal Throtling czy jak to tam się pisze ( powinno pomóc ) - bardzo możliwe jak już napisano wyżej, że procesor osiąga za wysoką temp. i zwalnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) w celeronach D jest thermal monitor w wersji I oznacza to ze ewentualne zmiany takowowania zależne są jedynie od temperatury może program źle pokazuje temperaturę, jak pokazuje dobrze to na pewno nie tu problem HaL Napisano Dzisiaj, 11:24 u mnie na procku z podpisu polowkowe mnozniki daja zmniejszenie wydajnosci ... moze to tez jest powod u Ciebie... nie bądź śmieszny to jest celeron D a ty masz Athlona :lol2: Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe2005 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Moze to byc to ? PowerManagment/APM opis ble ble bla ...Max Saving Mode an stop CPU internal clock... ale jesli to to powinno zatrzymac a nie spowolnic. Aktualizowalem bios, bo kiedys mialem zle reportowanie temperatur ale teraz wydaja sie byc ok... przy okazji wyczytalem o czyms taki jak MAR. MSI ma taka opcje memory aceleration tehnology wie kots z czym to sie jej. Daje to efekty. Ja poszukam czy moje RAmy sie nadaja ale wszelka pomoc mile widziana Pomylka MAT oczywiscie a nie MAR Edytowane 8 Stycznia 2006 przez kobe2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Moze to byc to ? PowerManagment/APM opis ble ble bla ...Max Saving Mode an stop CPU internal clock... ale jesli to to powinno zatrzymac a nie spowolnic. Aktualizowalem bios, bo kiedys mialem zle reportowanie temperatur ale teraz wydaja sie byc ok... przy okazji wyczytalem o czyms taki jak MAR. MSI ma taka opcje memory aceleration tehnology wie kots z czym to sie jej. Daje to efekty. Ja poszukam czy moje RAmy sie nadaja ale wszelka pomoc mile widziana ja mam w mojej płytce MAT a o MAR nie słyszałem MAT daje zysk z wyłączonym odczyt mam na poziomie 5.6GB/s z włączonym 5.9GB/s "...Max Saving Mode an stop CPU internal clock..." zatrzymać, chodzi o wyłączanie rożnych nie używanych urządzeń po pewnym czasie lub przejście w stan uśpienia wtedy procek jest wyłączony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Thermal throttling. Jak jest taka opcja to wyłącz w biosie, jak nie ma to popraw chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobe2005 Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 wrrrrrr Na tym caly myk polega, ze temp. nie wzrasta... Gdyby sie przegrzewalo to by nie zadawal pytania.... ja na moim celku teraz mam max 60 stopni co jak na te prockie to i tak nie jest zle (oczywiscie na box choldzeniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaL Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 lol , ale wyjechalem z tym mnoznikiem , dopiero teraz zauwazylem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 Mam bardzo podobnie ze swoim kompem :) Według mnie jest to wina źle/oszczędnie zrealizowanego układu zasilania na płycie głównej. Po prostu nie daje rady i komponenty dostają za mało prądu. Dla przykładu - teraz mam proca na 3.65GHz (17x215) i według większości programów testujących (Pi/Cinebench/Marki) komp jest o ok. 10% szybszy niż przy ustawieniu 3.79GHz (17x223) :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...