P3ch Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Witam dowiedziałem sie własnie ze bootowanie systemu jest w duzej mierze zalezne od przerywan IRQ , ponoc jak sie przypisze ladnie IRQ do danego urzadzenia mozna ten problem troszke zniwelować . Czy może mi ktoś napisać jak mam ustawić u siebie IRQ albo od czego chociaż zaczac bo jestem akurat w tym zielony. Z góry dzieki Pozdrawiam. Edytowane 8 Stycznia 2006 przez P3ch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Witam dowiedziałem sie własnie ze bootowanie systemu jest w duzej mierze zalezne od przerywan IRQ , ponoc jak sie przypisze ladnie IRQ do danego urzadzenia mozna ten problem troszke zniwelować . Czy może mi ktoś napisać jak mam ustawić u siebie IRQ albo od czego chociaż zaczac bo jestem akurat w tym zielony. Z góry dzieki Pozdrawiam. nic nie zmieniaj w przerwaniah poza tym system na to nie pozwoli sam wystarczająco dobrze przydziela zasoby sprzętu dzięki PnP możesz jedynie włączyć APIC w BIOS Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 To dlaczego zawsze mam taki długi boot systemu ? ma ktos moze na to jakas opopowiedz bo mi juz rece opadaja bo wyprobowalem chyba juz wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) To dlaczego zawsze mam taki długi boot systemu ? ma ktos moze na to jakas opopowiedz bo mi juz rece opadaja bo wyprobowalem chyba juz wszystkiego.to na pewno nie wina przerwań, może powinieneś zaktualizować sterownik a jak to zrobiłeś powinieneś opróżnić autostart a jak to tez zrobiłeś to powinieneś wyłączyć zbędne usługi a naj lepiej zajrzyj TU Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...