DirtZ Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam ;) Żeby nie było - poczytałem topic u góry o neostradzie ;) Więc mój problem wygląda tak. Są dwa kompy. W jednym sieciówka zintegrowana z mobo (to co w sigu) a w drugim D Link drn-32tx na pci. Kompy połączone scrossovanym kabelkiem. Drivery wszystkie poinstalowane oczywiście. Komputery są wpisane do tej samej grupy ("dom"). Na kompie z neostrada w połączeniach sieciowych zezwolilem innym komputerom na dostep do sieci poprzez ten komputer. Na drugim pececie jest połączenie tak skonfigurowane by uzyskiwać ip/dns automatycnie. Nie mam pojęcia czemu nie ma netu w drugim kompie ;/ Oszczędźcie mi odsłyania do googla - pytałem już go :mur: :lol2: Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 pingujesz kompa 1 z 2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Domyślam sie, że chodzi Ci o to czy się kompy wzajemnie widzą ;P nie wiem jak to zrobić :P oprucz start/cmd/ping (nie wiem jaki parametr :P) powiem natomiast, że nie widzą wzajemnie udostępnionych plików/folderów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 dobrze kombinujesz start uruchom cmd ping Ip ( numer kompa 1 ) nie musisz zadnych przelacznikow dodawac zrobi standardowe badanie 4 x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 nie może odnaleść hosta ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 moze byc zly cross na kartach sa male diody - zobacz czy swieca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 świecą. obydwie :) kabelek osobiście crossowałem :P ale dla pewności sprawdziłem jeszccze kabelkiem ``gotowym`` ze sklepu :P to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 dam odpowiedz jutro tera jestem troszke zajesty sry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 zeby wyeliminowac kabel i sieciowki najpier zrob sama siec bez udostepniania neta czyli na obu kompach ip z tej samej puli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobiq Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 ja to skorzystalem z funkcji stworz palaczenie w winxp i stworzeniem pliku konfiguracyjnego ktory przenioslem na drugiego kompa i zaistalowalem i dziala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) W kompie z neo nadajesz polaczeniu lokalnemu adres iP 192.168.1.1 Na drugim podobny ale z koncowka 2 (192.168.1.2) Restart Teraz wysylasz pinga z jednego na drugi podajac jego ip Jesli dziala ping,dziala tez neo, jesli w jego wlasciwosciach jest zaznaczone "udostepnij innym uzytkownikom..." PS Mozesz zapuscic dla pewnosci kreatora polaczenia,i tam gdzie neo zaznaczuyc,ze komputer udostepnia polaczenie Edytowane 13 Lutego 2006 przez zene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...