AdamDyczkowski Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Dlaczego w tym zakichanym kraju nikt niema w miare dorej karty graficznej na PCI, typu Geforce 4 MX 420 lub Radeon 9000, a wiem, że są takie karty. Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 bo pci jest wolne i mało kto potrzebuje wydajnej grafiki jesli ma plyte bez AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Tu masz GF4MX420 (ale cena raczej ZAPOROWA): http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4017 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 z ciekawosci po co ci to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 imho zmien plyte a potem grafe .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 TOBIASZ- pozdrofka z PLESZEWA :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 BTW mogę ci odsprzedac cirrus logica 1 mb na ISA :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Płyty nie zmienie bo mam ja pod Celerona Socket 370, i SDRAMY i nie mam AGP, po wymianie plyty musial bym kupic plyte, procka, pamiec(conamniej 256ddr 333) i karte graficzna a to jest prawie 2000zł. A tak kupiłbym procka Celka 1,4, jeszcze 512 ramu i taka karte i by było wporzadku. Jak znacie kogos kto ma takie w miare dobre karty to dajcie znac. Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Płyty nie zmienie bo mam ja pod Celerona Socket 370, i SDRAMY i nie mam AGP, po wymianie plyty musial bym kupic plyte, procka, pamiec(conamniej 256ddr 333) i karte graficzna a to jest prawie 2000zł... ta od razu 10000zl :lol: np za cene tego PNY na PCI kupujesz R9000 od szafira (AGP oczywiscie) + uzywana plyte na BX np ASUS P3B-F dzieki temu masz AGP, dokladasz ze 30zl przejsciowke SLOT1/FCPGA i Twoj proc pasuje, pasuja tez SDRAMy a to co dostaniesz za swoja obecna plyte mozesz wydac np na piwo 8) ... A tak kupiłbym procka Celka 1,4, jeszcze 512 ramu i taka karte i by było wporzadku. Jak znacie kogos kto ma takie w miare dobre karty to dajcie znac. 1. a masz pewnosc ze Tualatin poleci na Twojej mobo 2. no PNY to jest dobra firma :) znana za wielka woda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 odrazu po co dlaczego - nie potraficie pomoc...moze kogos na serio nie stac.... TNT 2 dorwiesz na pci moze CLAP'a byly takie wersje.... i chyba VOODOO 4 albo 5 ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 odrazu po co dlaczego - nie potraficie pomoc...moze kogos na serio nie stac.... TNT 2 dorwiesz na pci moze CLAP'a byly takie wersje.... i chyba VOODOO 4 albo 5 ...... znalazl sie znawca - panie kolego prosze przeczytac na jakim chipsecie jest mobo pytajacego - ALi Alladin 32MB z tego co ja wiem to jest tam zaszyty rdzen TNT/TNT2 - wiec dziekuje za taka rade - zmienic zintegrowana TNT2 na zewnetrzna TNT2 - na 100% AdamDyczkowski przezyje szok jak dokona takiej zmiany tyle ze nie z powodu przyrostu wydajnosci a z powodu braku zauwazalnej zmiany wydajnosci :lol: a raczej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Płyty nie zmienie bo mam ja pod Celerona Socket 370, i SDRAMY i nie mam AGP, po wymianie plyty musial bym kupic plyte, procka, pamiec(conamniej 256ddr 333) i karte graficzna a to jest prawie 2000zł. A tak kupiłbym procka Celka 1,4, jeszcze 512 ramu i taka karte i by było wporzadku. Jak znacie kogos kto ma takie w miare dobre karty to dajcie znac. Adam za cene tego gf4 z komputronika kupisz jakas plytke pod tego celka na allegro i karte na agp. i nie przesadzaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 odrazu po co dlaczego - nie potraficie pomoc...moze kogos na serio nie stac.... TNT 2 dorwiesz na pci moze CLAP'a byly takie wersje.... i chyba VOODOO 4 albo 5 ...... znalazl sie znawca - panie kolego prosze przeczytac na jakim chipsecie jest mobo pytajacego - ALi Alladin 32MB z tego co ja wiem to jest tam zaszyty rdzen TNT/TNT2 - wiec dziekuje za taka rade - zmienic zintegrowana TNT2 na zewnetrzna TNT2 - na 100% AdamDyczkowski przezyje szok jak dokona takiej zmiany tyle ze nie z powodu przyrostu wydajnosci a z powodu braku zauwazalnej zmiany wydajnosci :lol: a raczej :( faktycznie male nie dopatrzenie - ale jak mowilem voodo 5 chyba byly jakies modele na pci albo z nvidii to moze te gf4 mx'y.... musialbym poszukac - ale nie mam czasu wyjezdzam.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejk's Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 jesli kupi plyte na bx to o celku 1.4 moze zapomniec niestety tulipany nie sa obslugiwane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 TOBIASZ- pozdrofka z PLESZEWA :-) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 jesli kupi plyte na bx to o celku 1.4 moze zapomniec niestety tulipany nie sa obslugiwane :)jak nie jak tak - poszuka sobie na twojepc.pl artykulu co i jak zrobic - i bedzie chodzic na BX wiec nie piszcie glupot ze nie chodzi....no.... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 a co sadzicie o tej plytce : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=369 Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 jak nie jak tak - poszuka sobie na twojepc.pl artykulu co i jak zrobic - i bedzie chodzic na BX wiec nie piszcie glupot ze nie chodzi....no.... :POstatnio odpaliłem kumplowi celka 1.1A na Abicie BH6 w/g opisu na overclockers.pl. Nie wyrywałem jednak trzech niepotrzebnych nóżek, lecz nałożyłem na nie koszulki zdjęte z cienkiego przewodu (trzeba było trochę rozwiercić otwory pod te nóżki w podstawce na przejściówce). Piny AK26 i AK4 połączyłem przy użyciu cienkiego emaliowanego drucika nawojowego (średnica 0.12mm) odizolowanego na końcach na długości około 1mm, przylutowałem go do nasady pinów bezpośrednio na procesorze. Piny Vid4 (AK36) i Vss (AM34) połaczyłem na przejściówce. Wszystko zadziałało od pierwszego włączenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Sorry ze w drugim poscie a te: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=456 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4317 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=416 Chodzi mi przedewszytkich o ocene (jakosc/cena) oraz o/c Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 a co sadzicie o tej plytce : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=369 Adam najlepsza, tylko za na allegro za 200-300 zl. nie warto dawac tyle za plyte na fcpga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 Sorry ze w drugim poscie a te: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=456 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4317 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=416 Chodzi mi przedewszytkich o ocene (jakosc/cena) oraz o/c Adam Z tych propozycji ja zdecydowanie brałbym Gigabyte :) Asus owszem robi wrażenie, ale jak zwykle głównie ceną :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejk's Opublikowano 26 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2002 jesli kupi plyte na bx to o celku 1.4 moze zapomniec niestety tulipany nie sa obslugiwane :)jak nie jak tak - poszuka sobie na twojepc.pl artykulu co i jak zrobic - i bedzie chodzic na BX wiec nie piszcie glupot ze nie chodzi....no.... :P Sam mam asusa na bx wlasnie kiedys chialme tak sprobowac ale nie ryzykowalem , takie wylamywanie i laczeni to juz inna sprawa wolalem odkupic od kumpla (metal - zacie ? :) ) coppermina wolalem nie ryzykowac. Acz bynajmnije kumple z starsza plytka na bx za pomoca przejscowki uruchomil za 2 razem za pierwszym procek poszedl ale miel szczescie i dostal nowy na gwarancji zreszta nie pamietma histori a pozatym ot nie temat postu:) z tych plytek co podales Gigabyte moze byc dora propozycja jednak nie lepiej porozgladac sie na allegro lub jakiejs gieldzie za czyms tanszym ? napewno cos znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...