Skocz do zawartości
AdamDyczkowski

Grafika na PCI

Rekomendowane odpowiedzi

Płyty nie zmienie bo mam ja pod Celerona Socket 370, i SDRAMY i nie mam AGP, po wymianie plyty musial bym kupic plyte, procka, pamiec(conamniej 256ddr 333) i karte graficzna a to jest prawie 2000zł.

A tak kupiłbym procka Celka 1,4, jeszcze 512 ramu i taka karte i by było wporzadku. Jak znacie kogos kto ma takie w miare dobre karty to dajcie znac.

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyty nie zmienie bo mam ja pod Celerona Socket 370, i SDRAMY i nie mam AGP, po wymianie plyty musial bym kupic plyte, procka, pamiec(conamniej 256ddr 333) i karte graficzna a to jest prawie 2000zł...

ta od razu 10000zl :lol:

np za cene tego PNY na PCI kupujesz R9000 od szafira (AGP oczywiscie) + uzywana plyte na BX np ASUS P3B-F

dzieki temu masz AGP, dokladasz ze 30zl przejsciowke SLOT1/FCPGA i Twoj proc pasuje, pasuja tez SDRAMy a to co dostaniesz za swoja obecna plyte mozesz wydac np na piwo 8)

...

A tak kupiłbym procka Celka 1,4, jeszcze 512 ramu i taka karte i by było wporzadku. Jak znacie kogos kto ma takie w miare dobre karty to dajcie znac.

1. a masz pewnosc ze Tualatin poleci na Twojej mobo

2. no PNY to jest dobra firma :) znana za wielka woda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odrazu po co dlaczego  - nie potraficie pomoc...moze kogos na serio nie stac....

TNT 2 dorwiesz na pci moze CLAP'a byly takie wersje.... i chyba VOODOO 4 albo 5 ......

znalazl sie znawca - panie kolego prosze przeczytac na jakim chipsecie jest mobo pytajacego - ALi Alladin 32MB z tego co ja wiem to jest tam zaszyty rdzen TNT/TNT2 - wiec dziekuje za taka rade - zmienic zintegrowana TNT2 na zewnetrzna TNT2 - na 100% AdamDyczkowski przezyje szok jak dokona takiej zmiany tyle ze nie z powodu przyrostu wydajnosci a z powodu braku zauwazalnej zmiany wydajnosci :lol: a raczej :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyty nie zmienie bo mam ja pod Celerona Socket 370, i SDRAMY i nie mam AGP, po wymianie plyty musial bym kupic plyte, procka, pamiec(conamniej 256ddr 333) i karte graficzna a to jest prawie 2000zł.

Adam

za cene tego gf4 z komputronika kupisz jakas plytke pod tego celka na allegro i karte na agp. i nie przesadzaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odrazu po co dlaczego  - nie potraficie pomoc...moze kogos na serio nie stac....

TNT 2 dorwiesz na pci moze CLAP'a byly takie wersje.... i chyba VOODOO 4 albo 5 ......

znalazl sie znawca - panie kolego prosze przeczytac na jakim chipsecie jest mobo pytajacego - ALi Alladin 32MB z tego co ja wiem to jest tam zaszyty rdzen TNT/TNT2 - wiec dziekuje za taka rade - zmienic zintegrowana TNT2 na zewnetrzna TNT2 - na 100% AdamDyczkowski przezyje szok jak dokona takiej zmiany tyle ze nie z powodu przyrostu wydajnosci a z powodu braku zauwazalnej zmiany wydajnosci :lol: a raczej :(

faktycznie male nie dopatrzenie - ale jak mowilem voodo 5 chyba byly jakies modele na pci albo z nvidii to moze te gf4 mx'y.... musialbym poszukac - ale nie mam czasu wyjezdzam.. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli kupi plyte na bx to o celku 1.4 moze zapomniec niestety tulipany nie sa obslugiwane :)

jak nie jak tak - poszuka sobie na twojepc.pl artykulu co i jak zrobic - i bedzie chodzic na BX wiec nie piszcie glupot ze nie chodzi....no.... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie jak tak - poszuka sobie na twojepc.pl artykulu co i jak zrobic - i bedzie chodzic na BX wiec nie piszcie glupot ze nie chodzi....no.... :P

Ostatnio odpaliłem kumplowi celka 1.1A na Abicie BH6 w/g opisu na overclockers.pl. Nie wyrywałem jednak trzech niepotrzebnych nóżek, lecz nałożyłem na nie koszulki zdjęte z cienkiego przewodu (trzeba było trochę rozwiercić otwory pod te nóżki w podstawce na przejściówce). Piny AK26 i AK4 połączyłem przy użyciu cienkiego emaliowanego drucika nawojowego (średnica 0.12mm) odizolowanego na końcach na długości około 1mm, przylutowałem go do nasady pinów bezpośrednio na procesorze. Piny Vid4 (AK36) i Vss (AM34) połaczyłem na przejściówce. Wszystko zadziałało od pierwszego włączenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ze w drugim poscie a te:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=456

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4317

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=416

Chodzi mi przedewszytkich o ocene (jakosc/cena) oraz o/c

Adam

Z tych propozycji ja zdecydowanie brałbym Gigabyte :)

Asus owszem robi wrażenie, ale jak zwykle głównie ceną :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli kupi plyte na bx to o celku 1.4 moze zapomniec niestety tulipany nie sa obslugiwane :)

Sam mam asusa na bx wlasnie kiedys chialme tak sprobowac ale nie ryzykowalem , takie wylamywanie i laczeni to juz inna sprawa wolalem odkupic od kumpla (metal - zacie ? :) ) coppermina wolalem nie ryzykowac. Acz bynajmnije kumple z starsza plytka na bx za pomoca przejscowki uruchomil za 2 razem za pierwszym procek poszedl ale miel szczescie i dostal nowy na gwarancji zreszta nie pamietma histori a pozatym ot nie temat postu:)

z tych plytek co podales Gigabyte moze byc dora propozycja jednak nie lepiej porozgladac sie na allegro lub jakiejs gieldzie za czyms tanszym ? napewno cos znajdziesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi