Skocz do zawartości
Vengeance

objawy przetaktowania karty grafcznej

Rekomendowane odpowiedzi

bo wg mojego toku rozumowania to jest to tak przy podkrecaniu malymi ktroczkami np co 5mhz -> artefakty ->zwiecha -> spalenie dlatego tez sie pytam czy jest mozliwosc sobie uszkodzic karte np ze sapli mi sei spali karta mimo ze na poprzednich 5mhz do tylu nie bylo zadnych artefaktow ani zwiechy ??? a moze sa jeszcze jakies inne objawy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do objawów to nie jest powiedziane że najpierw są artefakty a potem zwiecha. np. u mnie od razu przy ustawieniach pamięci na 290 następuje zwiecha, wcześniej nie ma artefaktów. a co do spalenia to jeśli bedziesz podnosił stopniowo i poprzestasz zaraz po pojawieniu się artefaktów, to raczej nic sie nie stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam sie udało spalić geforca 3 bez vmoda (MSI) Podniosłem pamięci do 550 zapusciłem 3dmarka przeszedl 1 test 2 test przy trzecim tescie zwis i smrod :( co dziwne wczesniej nie bylo zadncyh adekwatow. Szybko wcisnołem reseta komp sie już wiecej nie uruchomił:((( :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja spalilem to co w podpisie :twisted: chodzil tak krecony od 3 miesiecy, w koncu pamiatki nie wytrzymaly :twisted: pojawily sie atrefakty, tak po prostu z dnia na dzien, po wlaczeniu pojawily sie krzaczki juz na pierwszym ekranie :twisted: , ale co sie przejmowac, juz jest w serwisie, bedzie nowa to zaloze radiatory...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...