Kako_ Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Co bym mógł jeszcze zmienić żeby te pamięci mocniej pracowały... Zmieniłem w BIOS'ie napisacie na 2,9V, ale słyszałem, że jeśli jeszcze czegoś nie zrobie to nic to nie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) http://www.str7.neostrada.pl/cpu/4.jpg[/img] http://www.str7.neostrada.pl/cpu/5.jpg[/img] Co bym mógł jeszcze zmienić żeby te pamięci mocniej pracowały... Zmieniłem w BIOS'ie napisacie na 2,9V, ale słyszałem, że jeśli jeszcze czegoś nie zrobie to nic to nie da... daj jeszcze zakłądke cpu i podaj config, bo cos jjest nie tak z taktowaniem. Edytowane 8 Stycznia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kako_ Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Tyle danych chyba wystarczy ? Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Kako_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) tak, przede wszystkim widze, że procek krecony. Jak sie na tym chociaz troche znasz to zrob tak: sciagnij program memtest86+ i zrob dyskietke bootowalną. Wejdz do biosu, ustaw bootowanie z dyskietki, przestaw tez fsb na 100 mhz i timingi pamieci na 2-2-2-5. Wtedy wejdz do memtesta niech przejdzie test, potem restart zmien fsb na 105 i tak samo. na 100 nie powinno byc bledów, ale nigdy nic nie wiadomo. Jak ustalisz max stabline fsb dlka apmieci (jak 100 jest oka\y to 105 jak okay to 110... 115..120, jak bedzie zle to 116 i zobacz gdzie sie błedy zavczynaja) wtedy ustaw timingi 2,5-3-3-6 i tak samo zaczynajac od 133. Wtedysie zobaczy jakl podasz max stabilne. pozdrawiam kszonek Edytowane 8 Stycznia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...