The_Crow Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Oba te modele na benchmark.pl są super produktami, tylko że nic nie napisano pod względem domowego użytkowania tych monitorów. Interesuje mnie, który z tych monitorów nadaje się do domu tak, aby spokojnie na nim grać, pracować długimi godzinami będąc pewnym, że nie padnie po roku lub tuż po gwarancji. http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://.../Eizo_L550.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 a te monitory bedziesz mial z wykopalisk ? :P oba nie sa juz dostepne od jakiegos czasu - chyba ze na rynku wtornym ogolnie te 2 monitory sa skierowane do 2 roznych grup odbiorcow - o ile EIZO raczej dla gracza (matryca TN) to Iiyama (matryca IPS) raczej dla grafika (mimo zbyt mocnego podswietlania = slabej "czerni") jezeli dlugosc gwarancji jezt wazna to na rynku pierwotnym EZIO daje 5 lat a Iiyama 3 lata jak sam wybieralem (jakies 1.5 roku temu) 17 LCD to bralem pod uwage tez te 2 monitory (sa moje posty z okolic kwietnia 2004): - H430 odpadla tylko z powodu zbyt wysokej ceny bo mozliwosci jak na tamte czasy miala b. dobre - L550 odpadlo z kilku powodow - ubogie OSD, slaba ergonomia - bez ramienia/uchwytu VESA to o "dogodnym" ustawieniu mowy nie ma (przy pomocy tej nozki nie da sie postawic panelu do pionu), ... moja rada - poszukaj wsrod modeli dostepnych na rynku pierwotnym - w ciagu okolo 2 lat (oba monitory mialy swoje premiery wlasnie wtedy) troche sie zmienilo na rynku domowych LCD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Crow Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 a te monitory bedziesz mial z wykopalisk ? :P oba nie sa juz dostepne od jakiegos czasu - chyba ze na rynku wtornym ogolnie te 2 monitory sa skierowane do 2 roznych grup odbiorcow - o ile EIZO raczej dla gracza (matryca TN) to Iiyama (matryca IPS) raczej dla grafika (mimo zbyt mocnego podswietlania = slabej "czerni") jezeli dlugosc gwarancji jezt wazna to na rynku pierwotnym EZIO daje 5 lat a Iiyama 3 lata jak sam wybieralem (jakies 1.5 roku temu) 17 LCD to bralem pod uwage tez te 2 monitory (sa moje posty z okolic kwietnia 2004): - H430 odpadla tylko z powodu zbyt wysokej ceny bo mozliwosci jak na tamte czasy miala b. dobre - L550 odpadlo z kilku powodow - ubogie OSD, slaba ergonomia - bez ramienia/uchwytu VESA to o "dogodnym" ustawieniu mowy nie ma (przy pomocy tej nozki nie da sie postawic panelu do pionu), ... moja rada - poszukaj wsrod modeli dostepnych na rynku pierwotnym - w ciagu okolo 2 lat (oba monitory mialy swoje premiery wlasnie wtedy) troche sie zmienilo na rynku domowych LCD jeśli tak to podaj, jakie LCD w tej cenie warto kupić. LCD dla wymagającego gracza:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 nie cytuj calych postow ! to podaj, jakie LCD w tej cenie warto kupić. LCD dla wymagającego graczaa malo sie tego przewija w postach :P moge podac tylko jakie wg. mnie warto obejzec (i samemu zadecydowac) najpierw naocznie sprawdz czy wady TN nie przeszkadzaja obejzyj w dzialaniu: - z 17" na TN - np Samsung 730BF - z 17" nie na TN - Samsung 173P+/770P - z 19" na TN - np Samsung 913N lub Hyundai B90A/B91A - z 19" nie na TN - do 1500 jest tylko ACER AL1922a (ET.L2508.093) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzooma Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 ja moge bardzo polecic 173p+ bo mam :) gram w wolfsteina i nie ma zadnego smuzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Crow Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 ok. więc wybrałem, teraz interesuje mnie co wy myślicie o tych 2-uch sprzętach:Sony HX75S i NEC LCD70GX2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzooma Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 sony jest ladnya le obraz kiszkowaty :P poczytaj opinie p+ i porownaj do sonego nie szukaj niczego innego bo lepszego za ta cene nie znajdziesz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2006 ok. więc wybrałem, teraz interesuje mnie co wy myślicie o tych 2-uch sprzętach:Sony HX75S i NEC LCD70GX2 NECa nie widzialem wiec sie nie wypowiadam widzialem poprzednia wersje SONY czyli HX73B (16ms) i pomijajac obudowe (dla mnie zbyt masywna ale to rzecz gustu): - fatalne podswietlanie (nie w 1 egz) jasne pola przy bocznych krawedziach jak w bardzo tanich TN - poszukaj moich postow z marca/kwietnia 2004 - super wyostrzanie czcionki przy interpolacji (nawet przy rozdzielczosci 800x600 byla ladna/ostra) - ta seria ma/miala dedykowany do tego celu uklad (sprzetowe wyostrzanie) - rozbudowane OSD - reszta jak w innych TN - czyli standardowe niedociagniecia zwiazne z tym typem matrycy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...