Skocz do zawartości
eryk1982

Dziadek Nie Chce Się Podnieść Z Łóżka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem ze starym komputerem, używanym przez resztę mojej rodzinki. 3 godziny temu wszystko było ok, jednak po wyłączeniu nie podnosi się spowrotem, tzn. działa zasilacz, kręci się wiatrak na na procesorku, kręci się dysk. Monitor zachowuje się dziwnie, jakby nie dostawał sygnału, jednak nie wywala sygnału o sprawdzeniu kabla, dioda tylko miga na zielono, klawiatura też martwa tzn. diody nie migają zaraz po włączeniu, nie reaguje na wciśnięcie capslocka zapaleniem diody. Resetowałem bios poprzez wyjęcie baterii na 30 minut. Nie mam pojęcia co z tym dalej zrobić i co może być przyczyną. Nie mam jak sprawdzić na innym komputerze procesora i ramów bo to pIII 500 na slocie i sdr'y. Chciałbym go przywrócić do życia. Jakieś sugestie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ja oglądam i nie są nabrzmiałe ani się nie pocą. Może poprostu sprzęt już dożył swoich lat. kupiony był w '99. ABIT BE6, PIII 500 mhz, 192mb ram, sb128... na tamte czasy całkiem wypasiona maszyna i do dziś latała po 10 godzin na dobę . Nawet dziś jak się troszkę w usługach win2000 pogzebało to dawał rade operze gg i divx'om. We wtorek bedę miał jakiegoś dziadka ze slotem1 na pokładzie to dojdę co wysiadło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi