Florek_szef Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Chciałbym Was prosić o radę w sprawie lekkiego upgrade'u kompa w postaci kupna nowej karty :) Obecnie mój sprzęt to: Płyta Asus A7V8X-X (KT400, AGP8X), Proc Athlon Xp 2500+(~1,82GHz), 512 DDRAM (333 MHz), Karta Radeon 9200 SE Jak widać sprzęt najlepszy nie jest, w 3DMarku03 wyciągam max ok. 850 pkt. (po eksperymentach z RivaTuner'em, podkręcałem nieco taktowania karty, bez tego jakieś 650 pkt. wyciągałem) Nie mam za dużo kasy (powiedzmy do 350-400zł), zastanawiałem się nad GeForce'm 6200 256Mb, co na to powiecie?? Będzie to duży skok wydajności?? Może proponujecie coś innego?? Thx z góry za wszystkie rady <_< :) :-P :-| :? :D :angry: :blink: :cry: :huh: :lol2: :lol: :mur: :oops: :razz: :rolleyes: :sad: :wink: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 nie 6200, za troche ponad 400 będziesz miał radka 9800pro ale na 256bit a tak wogóle to jest temat o kartach graficznych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 bierz radeona 9800 pro. zwróć uwagę na szynę pamięci 256bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Poszukaj jakiegoś Radeona 9800 128MB 256bit ewentualnie 9700 128MB 256bit. Nie bierz karty która ma 256MB ale 128 bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek_szef Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 dzieki za odpowiedzi, zastanowie się nad Radkiem:D:D ale mam jeszcze małe pytanko: czy SE dobrze sie kręci na fabrycznym chłodzeniu?? no i czy w ogóle jest potrzeba kręcenia go?? (Pro za drogi skubaniec:/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 (edytowane) Se ma mniejszą ilość potoków !! Niektóre egzemplarze dawały sie zmodować ale nie ma żadnej gwarancji że tak będzie !! Szukakaj na allegro bo 9800PRO można wyrwać za >420zł!! E/w jak nie znajdziesz nic to dozbieraj do http://allegro.pl/show_item.php?item=80158519 albo kup zwykłego 6600 od winfasta albo gigabyta Edytowane 9 Stycznia 2006 przez iqmax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek_szef Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 oo to patrze że trzeba będzie poczekać troche czasu i zakupić PRO :P zastanawiam się własnie jak szybko tanieja te karty, bo z kupnem mi sie nie spieszy, a wydaje mi sie ze roznica w wysajnosci SE i PRO jest znaczaca i spora :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 se ma 4 potoki a pro 8, teraz jest już prawie znikoma szansa że trafisz nowego se jeśli wogóle takie są na modowalnego a te które pozostały używane są niemodowalne napewno, weź pro albo właśnie 6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...