tanx Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam, zaczynam dopeiro z linuxem, tzn niewiele potarfie :] Moje pytanie jak w temaci,e bo juz udalo mi sie przezucic na stale na linuxa(internet,m gadu itp wsyztko juz mam) ale mam server w domu ktory ma udostenione foldery w sieci, na ktorych mam muze i filmy i tu moje pytanie, jak bym mógł się dostać do tych zasobów?? Komputer serverowy, ma system windows xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 http://www.google.com/linux?hl=pl&q=file+s...btnG=Szukaj&lr= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 No wiem, zukalem w googla, ale problem w tym ze nie znam super ngielskiego, moze ktos by dal wskazowke, jaki prgram czy cus?? jade na auroxie 11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Podpowiedz: Samba, smbclient, smbmount, smbfs Powinienes znalezc sporo informacji na ten temat rowniez w jezyku polskim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 konqueror i w pasku adresu \\nazwa_kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 konqueror i w pasku adresu \\nazwa_kompaa ów konqueror ma wbudowana sambe? (tudziez obsluge sieci?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 a ów konqueror ma wbudowana sambe? (tudziez obsluge sieci?) a co masz bana na google? ja w piec minut sie dowiedzialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lofix Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) a co masz bana na google? ja w piec minut sie dowiedzialem.5 min? to dlugi czas na budowanie zapytania w szukajce.. moglbys podac slowa kluczowe jakie uzyles? //moje 15 sek na google (bana mi zdjeli) pokazali mi, ze konq. ma LISE,a nie SAMBE Edytowane 10 Stycznia 2006 przez lofix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 mount -t smbfs -o username=uzytkownik,password=haslo //serwer/udzial /katalog_do_ktorego_chcesz_podmontowac_sambe a tak wogóle to polecam man mount Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...